Imádod az almás édességeket? Készítsd idén a kalácsot kedvenc gyümölcsöddel!

Bizony, az alma a kalács töltelékeként megállja a helyét. Mit megállja, az egyik legfinomabb kalácsféle ez a kelt tésztás-fahéjas finomság, amihez csak egy meleg mézes tej kell, és kész a tökéletes hétvégi reggeli.

Ha már haladó vagy, sodorj belőle csíkokat és fond össze.
Ha már haladó vagy, sodorj belőle csíkokat és fond össze.porosolka

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 5 darab alma
  • 1 ek. fahéj (elhagyható)
  • 4 ek. barna cukor
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 darab biocitrom leve

A tésztához

  • 6 deka vaj felolvasztva
  • 2 deci tej
  • 2 ek. cukor
  • 2.5 deka élesztő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk.
  • 50 deka liszt
  • 2 darab tojássárgája
  • 0.5 rúd vanília kikapart magjai
  • tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat reszeld le, szórd meg a barna cukorral és a fahéjjal, és citromozd meg kissé.

A langyos tejben futtasd fel az élesztőt egy kevés cukorral, majd ha ez megtörtént, a tészta hozzávalóit gyúrd rugalmas kalácsalapanyaggá. Ha ezzel is megvagy, pihentesd langyos helyen egy órán át, majd nyújtsd ki téglalap alakúra. Az almákat nyomkodd ki alaposan, terítsd szét a felületen, majd tekerd fel a tésztát, kend meg tojással és süsd készre 45 perc alatt egy kerek formában. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek