Ezekkel a kalóriaszegény, mégis nagyon finom fogásokkal készülünk a nyárra

Nem is olyan nehéz egy kicsit karcsúsítani a fogások kalóriatartalmán, sokszor az is elég, ha a cukrot egy energiaszegényebb édesítőre, a bő olajban sütést forró sütőben készítésre cseréljük. Ha pedig a kedvenc fogásaid kalóriaértékén már javítottál egy keveset, próbáld ki ezeket a klassz recepteket is, amiket büntetlenül fogyaszthatsz a tavaszi diéta idején is.

Talán nincs is, aki ne tudna felsorolni fejből minimum tízféle diétát az elmúlt évek trendjei közül. Sok működik is közülük, a tudomány azonban még mindig kitart a változatos, egészséges étkezés és kalóriadeficit mellett. Ebből kiindulva e heti receptválogatásunkban olyan fogásokat gyűjtöttünk, amikhez nem kell a bő olajban sütés, zsíros húsok, vagy más bűnös alapanyag, mert nagyon finomak egészséges összetevőikkel is. 

Nem szükséges a diéta alatt csakis uborkában és jégsalátában gondolkodnod. Ha nyitott vagy a különleges ízekre, neked hoztuk ezt a gyors vacsoraötletet, az édesburgonya-lencse dahlt.

Ha valamilyen húsos ragura vágysz, de kihagynád a vörös húsokat, dobd össze ebben az egzotikus változatban dobd össze! 

A gomba és a csirke mindig remek páros, és még finomabb lesz a végeredmény, ha igazán finom gombát használsz hozzá, például vargányát. 

Jöhet egy klassz leves, ami remekül laktat? Sokszor a legegyszerűbb fogások tudnak a legfinomabbak lenni – ilyen ez a kukoricaleves is. 

Egy gyors különlegesség mangóval és csirkehússal, amire hétköznap esténként is lesz időd.

Mustra