A síron túlról üzen Paul Newman

GettyImages-541022223
ullstein bild Dtl / Getty Images Hungary

Ritka az olyasmi, hogy egy ikonikus sztár a síron túlról üzeni meg élete igaz történetét. Így tesz Paul Newman, akinek rajongói 2022 őszén vehetik kézbe a könyvet.

Noha a hollywoodi színész 2008-ban meghalt, halála előtt nem volt rest rögzíteni életének legfőbb állomásait, amelyet emlékiratként publikál hamarosan a Knopf Kiadó. A The New York Times szerint Newman jóval a halála előtt kezdte el rögzíteni gondolatait. Erre csalódottsága inspirálta, és az, hogy számos engedély és egyeztetés nélküli életrajz látott napvilágot vele kapcsolatban.

A beszélgetések feldolgozása jelenleg is tart. A kiadó vezetője elmondta, hogy a beszélgetésekből kirajzolódik egy életút, melynek elejét több elhibázott lépés nehezítette, de megnyugtatóan zárul, hiszen Paul Newman időskorára azzá a férfivá vált, aki mindig is szeretett volna lenni.

A projektet Stewart Stern, Newman egyik legközelebbi barátja fogja össze. Ő amellett, hogy Newmannel készített interjút a felvételekhez, beszélgetett a sztár feleségével, gyermekeivel, közeli barátaival és munkatársaival is.

A felvételek mindegyike körülbelül egy évtizeddel Newman halála előtt készült, és tárgyalja fiatalkori éveit, továbbá az alkoholfogyasztással való zűrzavaros kapcsolatát, ugyanakkor fia, Scott drog-, illetve alkoholproblémák miatt fellépő tragikus halálát is. A könyv őszinte képet ad a sztár önnön bizonytalanságáról, beleértve a James Deannel és Marlon Brandóval kapcsolatos féltékenységét is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra