Hiányzik A nagy pénzrablás? Nosztalgiázz kulisszatitkokkal!

GettyImages-1236922171
Kálmán Szonja

Bár Berlin, a sorozat egyik főszereplője jövőre spinoffot kap a Netflixtől, biztosan sokan vagyunk olyanok, akiknek máris nagyon hiányzik a spanyol sikersorozat. Hoztunk néhány érdekességet, hogy együtt emlékezhessünk a legszebb pillanatokra!

Te miért szeretted igazán A nagy pénzrablást? A kiszámíthatatlanul izgalmas sztori miatt? A nagyszerű színészekért? Vagy mert itt bármi megtörténhetett? Bármi is a válaszod, biztosan szívesen olvasol kulisszatitkokról és nosztalgiázol velünk a sorozat kapcsán. 

A Professzornak is volt városneve

Vatikánváros: egy alternatív univerzumban a Professzor helyett ezt a nevet használta volna Álvaro Morte karaktere, vallási okokból azonban 

végül elvetették a világ legjobban védett területének nevét,

amikor álnevet kerestek számára. Érdekesség még a karakterrel kapcsolatosan, hogy az őt alakító színész látása tökéletes, így elég nehezen szokta meg, hogy Professzorként folyamatosan szemüveget kell viselnie.

Egy híres rajongó meg is jelent A nagy pénzrablásban

Emlékszel Joaóra, a brazil szerzetesre, akit nem érdekelnek a bulik és a foci, csak a hite? A szemfüles focirajongóknak biztosan ismerős volt a karaktert alakító színész, aki valójában a brazil futballsztár, Neymar. Ő maga kereste meg a sorozatot azzal, hogy szeretne egy cameoszerepet kapni benne.

Nem volt előre megírt forgatókönyve

A leggyakrabban egy forgatás kezdetén már minden kártya az asztalon hever, a forgatókönyvírók pontosan tudják, melyik karakter milyen utat jár majd be, milyen események vezetnek a fináléig. A nagy pénzrablás esetében ez másként volt: 

az írók szerettek volna arra is reagálni, amit a nézők gondolnak, ezért több etapban írták meg a történetet.

Ez azt is jelentette, hogy azok a színészek, akiknek karaktereitől idő előtt búcsúztunk, néha csak az utolsó pillanatban tudták meg, mi lesz egy szereplő sorsa.

A piros kezeslábasok váltak A nagy pénzrablás ikonikus jelképeivé
A piros kezeslábasok váltak A nagy pénzrablás ikonikus jelképeivéJuan Naharro Gimenez / Getty Images Hungary

Több száz overall fogyott a forgatás során

A Dalí-maszk mellett a piros kezeslábasok váltak A nagy pénzrablás ikonikus jelképeivé: ezekből nem kevesebb, mint hatszáz darabra volt szükség a sorozat elkészítésének ideje alatt.

Tokió az utolsó pillanatban lett narrátor

A sorozatban talán egyetlen fix pont van, ez pedig az eseményeket mindig tárgyilagos hangon narráló Tokió. Azt hihetnénk, a koncepció része volt, hogy őt  bízzák meg ezzel a feladattal, a valóságban azonban az utolsó pillanatban kapta meg azt.

Denver nevetése szándékosan irritáló

Amikor a Denvert alakító színészt keresték, az alkotóknak nagyon pontos elképzelése volt arról, hogy egy egészen furcsán vihogó karakterhez keresnek méltó megformálót. Nos, ez sikerült is.

Partizándalt tett újra népszerűvé

A Bella Ciao mindkét rablásban központi szerephez jutó dal, ami az antifasiszta ellenállás szimbóluma volt Olaszországban. A sorozatnak köszönhetően újra reneszánszát éli a dal.  

Nagyot nőttek

Ahhoz képest, hogy majdnem elkaszálták a sorozatot, amelynek első évadát csak Madridban forgatták, végül hét ország 300 különböző forgatási helyszínére jutott el a stáb. 

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra