A koldustallér, ahogy Auguszt József készíti, gasztroajándéknak is tökletes

DSC2275
Olvasási idő kb. 1 perc

Beleharapni is maga a csoda. Amellett, hogy vizuális élménynek is remek, benne van az a fajta roppanósság is, aminek egyszerűen lehetetlen ellenállni.

A koldustallér, a nevével ellentétben, nem egy olcsó sütemény. A csokiba magvak kerülnek, amelyek köztudottan drágák. A formába öntött étcsokoládéba ugyanis – diót, pisztáciát, mogyorót – kell szórni, ezek belekötnek a tallérba, és a bonbon a szilárdulás után nyeri el végső formája mellett dupla roppanósságát. 

Az adventi csemege elkészítéséért érdemes lekattintani a videót, mert Auguszt József mesterfogásait lehet ellesni belőle. Jó tudni, hogy az elkészítés kicsit komolyabb eszközparkot igényel, ám a szép és finom végeredményért érdemes megpróbálkozni a temperálással.

Ha további gasztroajándékokban gondolkodsz szeretteidnek, nézd meg, hogyan készül a csokoládéba mártott narancsív.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek