5+1 fontos idézet, hogy rávedd magad újra az olvasásra

GettyImages-528307216

Azokhoz a sorstársaimhoz szólok most, akiket annyira elsodort a mindennapok forgataga, hogy az éjjeliszekrényen várakozó könyveiken lassan már szemmel láthatóvá válik a por. A szándék még pislákol, olvasni kéne, de most valamiért nem megy.

Időről időre kikopik az olvasás szokása az életemből, pedig mindmáig a legklasszabb időtöltésnek gondolom. Az a típus vagyok, akinek 4-6 könyv van szerteszét az ágya körül, különböző témákban és műfajokban. Belekezdek mindbe, egy ideig pörgetem őket, elhatalmasodik rajtam párhuzamosan a mindentudás vágya és a szorongató gyötrelem, hogy mennyire sok könyv sorakozik még a polcokon is. Ekkor olvasok, mint a gép. Aztán mindez abbamarad, ha mondjuk egy nehezebb munkahét köszönt rám.

Mit lehet tenni ezzel a hullámzással?

Kampányolj az olvasás mellett te is!

Állítólag az én korosztályom átlagosan 3 könyvet olvas egy évben. Amikor ezzel először szembesültem, rögtön büszkén megállapítottam, hogy akkor én javítom a statisztikát, de ha jobban belegondolok, már én sem falom a könyveket, ahogy régebben. A kutatások szerint sincs már akkora divatja a könyvolvasásnak, de a könyvmolyok nem adják fel, se szeri, se száma a könyves podcasteknek, könyves blogoknak.

Úgy döntöttem tehát, hogy kiveszem a részem, és idézetekkel fogom sorstársaimat arra biztatni, hogy vegyenek minél többször könyvet a kezükbe. Megéri, még akár az életünket is meghosszabbíthatja ez a döntés!

Jöjjenek hát a motivációs idézetek:

„Az olvasás – ha élvezetet okoz – segít élni. Átélni és túlélni is.” – Vekerdy Tamás

Vekerdy Tamás
Vekerdy TamásFacebook Vekerdy Tamás

„A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt, s ami ezután lesz… mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell.” – Csukás István

Csukás István
Csukás IstvánMohai Balázs / MTI

„Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni.” – Mark Twain

Mark Twain
Mark TwainLibrary of Congress / Getty Images Hungary

„Aki könyvet olvas, kezdetnek éppúgy hajlandó eltársalogni az időjárásról, mint akárki más, de innen általában tovább is tud lépni.” – Stephen King

146709231 10
Jerod Harris / Getty Images Hungary

„Az olvasás az egyik leghatékonyabb formája a személyiségfejlesztésnek. Olvasás közben magadhoz beszélsz, és neki minden szavát elhiszed. Vele nem vitatkozol, és ebben a hatékony párbeszédben van alkalmad elgondolkozni az olvasottakon. Ezek a gondolatok, ezek a jegyzetek, észrevételek, az Aha!-érzések juttatnak el oda, ahová szeretnél menni.” – Marie Clarence

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra