A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak. Mivel a szemek nincsenek túlságosan feldolgozva, jóval egészségesebbek, hiszen tápanyagaikat sokkal jobban megőrzik. A bulgur tele van növényi rostokkal, mellette főleg vas-, mangán- és magnéziumtartalmáról ismert, ráadásul egy kicsivel kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hasonló teljes kiőrlésű gabonák.
Ha te is szeretsz mindent, ami nem hagyományos, dobd össze egyik kedvenc, bulgurral készült receptünket! Mutatjuk, milyen egyszerű!
Jó kis vega fasírt készülhet bulgurral – mi fokhagymásan szeretjük a legjobban, pitával vagy paradicsomszószban.
Naná, hogy kigondoltunk valamit édesburgonyával is...
Biztosan akad a spájzban egy adag füstölt makréla, amit nem muszáj pirítóssal enned. Van jobb ötletünk: ezzel a klassz salátával mindkét fontos alapanyag egy kicsit még finomabb lesz.
A pesto hatalmas dzsóker, tésztákon, melegszendvicsen és akár a bulgur ízesítőjeként is imádjuk.

Múzsák a csók után irodalmi est
Egy különleges estére számíthat, aki velünk tart, amely során életutak, művészet és anyaság fonódik össze a színpadon. Hernádi Judit és Tarján Zsófia őszintén mesélnek anya-lánya kapcsolatukról: hogyan élte meg a művésznő a gyermekvállalást, milyen érzés volt Zsófinak híres édesanya mellett felnőni.A könyvben szereplő nők történeteiről Bálint Lilla szerző mesél, míg Hernádi Judit egy-egy megrázó vagy felemelő könyvrészletet olvas fel.
hirdetés