Juharszirupos édesburgonya petrezselymes kuszkusszal – egy szelet natúr csirkemell is elég mellé

A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime is jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.

Egy szelet natúr hús elég mellé.
Egy szelet natúr hús elég mellé.Julia Nagy

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, bors, csili
  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró alaplé
  • 2 darab édesburgonya kisebb kockákra vágva
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 kisebb csokor petrezselyem apóra vágva
  • néhány csepp lime
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg olajban az édesburgonyát fedő alatt, majd ízesítsd sóval, csilivel, juharsziruppal és néhány csepp lime-mal. A kuszkuszt puhítsd meg a forró alaplében lefedve negyedóra alatt, majd forgass össze minden hozzávalót, és langyosan tálald. 

kapcsolódó Tényleg olyan egészséges a kuszkusz?
Tényleg olyan egészséges a kuszkusz?

Biztosan egyszerű és tápláló, mégsem ideális mindenkinek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mézes-mandarinos kuszkusz – próbáld ki csirkemellek mellett is

Ha mandarin nincs otthon, aszalt vagy friss barackokkal is elkészítheted ezt a fogást, és ha szereted a tárkonyt, azt sem érdemes kihagynod belőle. Szuper köret bármilyen egyszerűen fűszerezett hús mellett.

2021. március9., 12:52

Sajtos-mascarponés burgonya tárkonnyal és citrommal

A hagyományos burgonyaköret is lehet jóval finomabb a megszokottnál akkor, ha egy kis adag krémes mascarponét és egy-két izgalmas fűszert is hozzáadsz. Fehér húsok mellett a legtökéletesebb.

2021. szeptember25., 10:24

Új avokádós receptet keresel? Dobd össze ezt a gyors kuszkuszsalátát!

Avokádóval és egy kevés mangóval készül ez a gyors saláta, ami azért is remek, mert húsevők grillezett csirkefalatokkal, vegák sült halloumival fogyaszthatják, és mindkettővel remek lesz. A mangót ananászra, barackra és akár aszalt gyümölcsökre is cserélheted.

2021. március29., 10:20

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mustra