Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

Grillezett paradicsommal és jó sok borssal a legfinomabb.
Grillezett paradicsommal és jó sok borssal a legfinomabb.gbh007

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 bögre durumpenne (vagy más durumtészta)
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 2 deci paradicsomlé
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, csili, füstöltpaprika-por, oregánó, frissen tört színesbors-keverék
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 10 deka marinált articsóka kissé összevágva
  • 6 deka fekete olíva
  • 0.5 deci rizstejszín
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben puhítsd meg az olajban a fohagymát és a gombát. Néhány perc után add hozzá a paradicsomlevet és paradicsompürét, majd az ízesítőket, és forrald össze az alapanyagokat. Az articsókát, rizstejszínt és olívát elég, ha a végén adod hozzá. Friss bazsalikommal és a sörélesztőpehellyel a tetején tálald. 

kapcsolódó 5 isteni őszi leves egy rakás izgalmas alapanyaggal
5 isteni őszi leves egy rakás izgalmas alapanyaggal

Ne kattints, ha a hagyományos ízeket és a megszokott kombinációkat szereted!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

szeptember17., 12:52

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

2020. október24., 06:04

Tejszínes-fehérboros kacsa póréhagymával

Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.

szeptember14., 12:52

Sült tök fetával és gránátalmával, mediterrán hangulatban

Lassan érkezik a sült tök szezonja, és mi felkészülten várjuk. Ha már megcsípte az első dér, akkor biztosan elég édes, addig is próbáld ki fahéjjal, naranccsal és gesztenyemézzel, vagy ebben a remek, fetás változatban!

szeptember15., 11:24

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Vegán tavaszi tekercs

Ha valami egzotikusat ennél, van egy jó tippünk. Tálalj mellé fűszeres, paradicsomos rizst, vagy ízesítsd grillezett ananásszal és sáfránnyal.

június13., 10:20

Mustra