Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

Grillezett paradicsommal és jó sok borssal a legfinomabb.
Grillezett paradicsommal és jó sok borssal a legfinomabb.gbh007

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre durumpenne (vagy más durumtészta)
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 2 deci paradicsomlé
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, csili, füstöltpaprika-por, oregánó, frissen tört színesbors-keverék
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 10 deka marinált articsóka kissé összevágva
  • 6 deka fekete olíva
  • 0.5 deci rizstejszín
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben puhítsd meg az olajban a fohagymát és a gombát. Néhány perc után add hozzá a paradicsomlevet és paradicsompürét, majd az ízesítőket, és forrald össze az alapanyagokat. Az articsókát, rizstejszínt és olívát elég, ha a végén adod hozzá. Friss bazsalikommal és a sörélesztőpehellyel a tetején tálald. 

kapcsolódó 5 isteni őszi leves egy rakás izgalmas alapanyaggal
5 isteni őszi leves egy rakás izgalmas alapanyaggal

Ne kattints, ha a hagyományos ízeket és a megszokott kombinációkat szereted!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán banánkenyér – a reggeli tejeskávéd mellé tökéletes belőle egy-két szelet

Igazi banánmentő fogás, ami megbarnult darabokkal a legfinomabb! Ha a banán már elég édes, még kevesebb cukrot kell majd hozzá használnod, ha pedig még izgalmasabbá tennéd, datolyadarabokkal vagy egy fél lime levével és héjával ízesítsd.

2021. február11., 06:00

Kipróbálnál néhány igazán finom vegán fogást? Töltsd meg füstös csicseriborsó-raguval az édesburgonyákat!

Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.

2021. február10., 06:04

Újévi életmódváltás? Ezt a gyors vegán levest próbáld ki!

A kukoricától édes, a Cayenne-csilitől kissé csípős lesz ez a finomság, ami szuper lesz minden mexikói hangulatú főétel előtt, de egy fáradtabb napon akár helyette is. Tortillacsipszekkel és jalapeñokarikákkal érdemes tálalnod.

2021. január6., 06:04

Így készül a mince pie vegán változatban

Jó sokáig eláll és nagyon finom karácsonyi nass a mince pie, amiből egy sűrű, forró borsodóval tökéletes karácsonyi desszertet varázsolhatsz.

2020. december15., 06:24

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

2021. február10., 06:04

Mustra