Krémes rizsleves – rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb

Ne csak köretként gondolj a rizsre – desszerteket és akár egy jó levest is készíthetsz belőle. Ez a gyors változat nálunk egy kevés tejszínnel, citrommal, tárkonnyal és friss, napon szárított sonkaszeletekkel készült.

Friss petrezselyemmel tálald.
Friss petrezselyemmel tálald.kajakiki

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 zacskó gyorsrizs megfőzve
  • 4 deci alaplé
  • 3 deci mandulatej
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 bögre erdeigomba-keverék
  • aszalt szilva apróra vágva (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 tk. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a fokhagymát és a gombát, majd kis lángon puhítsd fedő alatt néhány percig. Ezek után öntsd fel az alaplével, majd ha felforrósodott, mehet hozzá a rizs, a mandulatej és sorban a többi hozzávaló. Vajas pirítóssal tálalva a legfinomabb. Ha krémesebbre szeretnéd, egy teáskanál étkezési keményítővel sűrítsd be. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek