Idén a lencséből indiai hangulatú zöldségfasírtokat készítettünk

Mangócsatnival és egy kis fetával ízesített rukkolasalátával tálaljuk a legszívesebben ezeket a kamu húsgolyókat, leginkább így év elején, amikor egyrészt kötelező alapanyag a lencse, másrészt a húsételekből is elég egy időre.

Paradicsomszósszal, spagetti tetején is finom.
Paradicsomszósszal, spagetti tetején is finom.Gabi Aymat

Hozzávalók

  • 1 bögre lencse alaplében megfőzve
  • 1 szelet tejbe áztatott kalács
  • zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só, bors, garam masala
  • 1 darab tojás
  • 1 kisebb csokor petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a lencsét, lehetőleg alaplében, majd egy aprítógépben dolgozd össze az összes hozzávalót, és ha szükséges, adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Formázz belőle tetszőleges alakú fasírtokat, forgasd meg mindegyiket zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban süsd ki mindegyiket. Vega burgerben is remek sült hagymával és barbecue-szósszal. 

kapcsolódó Áradjon a pénzenergia! 10 lencsés finomság az év első napjára
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.

2021. május6., 10:44

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

A taboulleh saláta lencsével is finom, bebizonyítjuk!

Ha nem vagy egy nagy lencsefan, mégis összedobnál belőle valamit az új év első napjára, legyen kedvenc taboullehrecepted egyik hozzávalója a lencse. Egy kevés paprikában megforgatva egészen új szintre emeli a petrezselymes salátát.

2020. december28., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ropogós tonhalfasírt citrommal és parmezánnal

Szeretjük saláták mellett, munkahelyi szendvicsek közepén, de akár egy klassz, tejszínes-rozmaringos répafőzelék mellett is finomak ezek a gyors fasírtok.

2021. március7., 10:20

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Mustra