Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

Zabpehely tetején és süteményekben is finom.
Zabpehely tetején és süteményekben is finom.Mariha-kitchen

Hozzávalók

  • 12 darab alma meghámozva és vékonyra felszeletelve
  • 1 bögre cukor
  • 1 darab biocitrom héja és leve
  • 1 mokkáskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 0.5 bögre liszt
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg az almaszeleteket a citromban, majd a lisztben, dobd a felmelegített vajra, és löttyints alá egy kevés vizet. Sorban keverd el a többi hozzávalóval, majd fedő alatt puhítsd, amíg kissé krémes almatöltelék lesz belőle. Töltsd steril üvegekbe, majd ha kihűlt, mehet a hűtőbe. Ha még tovább tartósítanád, a legszerencsésebb, ha zacskókban fagyasztod le.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek