Zabpehely tetején és süteményekben is finom.Mariha-kitchen
Hozzávalók
- 12 darab alma meghámozva és vékonyra felszeletelve
- 1 bögre cukor
- 1 darab biocitrom héja és leve
- 1 mokkáskanál só
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 csapott evőkanál fahéj
- 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
- 1 evőkanál puha vaj
- 0.5 bögre liszt
Elkészítés:
Forgasd meg az almaszeleteket a citromban, majd a lisztben, dobd a felmelegített vajra, és löttyints alá egy kevés vizet. Sorban keverd el a többi hozzávalóval, majd fedő alatt puhítsd, amíg kissé krémes almatöltelék lesz belőle. Töltsd steril üvegekbe, majd ha kihűlt, mehet a hűtőbe. Ha még tovább tartósítanád, a legszerencsésebb, ha zacskókban fagyasztod le.