Itt a csokimennyország: világdíjas magyar csokimanufaktúra finomságait kóstoltuk

Köd. Még nem csípős, de már kellemetlenkedő hideg. Korai sötétedés, egyre rosszabb járványszámok, rossz hírek. Ez mind húzta a mérleg egyik serpenyőjét, amikor szombaton kora este, egy kifejezetten húzós munkahét után megérkeztünk Zala Judit csokoládémester birodalmába, a Sweetic Budába. A csodabonbonoknak és a frissen pörkölt specialty kávéknak köszönhetően húsz perc múlva már kutya bajunk sem volt.

Judit nemcsak csokimesterként, de háziasszonyként is fogadott bennünket a most nyílt kávé- és csokiboltban: részletesen mesélt nemcsak csokikreációiról, de az egyes bonbonok mögött rejlő sztoriról is.

A korábban közgazdászként dolgozó chocolatier autodidaktaként kezdett csokival foglalkozni, később cukrásziskolát, majd speciálisan csokoládéra szabott kurzusokat is elvégzett. 2013-ban döntött úgy, hogy cukrászvizsgája után bonbonkészítéssel kezd foglalkozni, két évvel később már nemzetközi versenyre nevezték a csokiját. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Juditék (családi vállalkozásukban férjével dolgoznak együtt) a válsághelyzetben is előre mennek azzal, hogy míg eddig csak szigetszentmiklósi üzletükben és webshopon kínálták termékeiket, most Budapesten nyitnak apró üzlethelyiséget.  Az utóbbi hónapokban sorra zárnak be a különböző vendéglátóhelyek, így Juditék a nyitással üzenni is szeretnének: nem áll meg minden ebben a nehéz helyzetben sem. 

Az elmúlt öt évben számos rangos szakmai elismerésben részesültek a szigethalmi műhelyben, kézzel készülő kreációk. Judit nagy büszkeségére a 2019-es Great Taste Awards-on három csillagos minősítésű, vagyis világdíjas lett a pisztácia-málna-ibolya ízvilágú Beriolet, amit nekünk is volt szerencsénk megízlelni.  Michelin-csillagos séfek után ugyanis most mi lehettünk az ítészek: öt tételből álló csokiválogatást kóstoltunk végig Judit szakértői vezetésével. 

A képre kattintva galéria nyílik, ahol bepillanthatsz a csokimennyországba:

Oszd meg másokkal is!
Mustra