Szereted a csípőset? Kóstold meg a portugál peri-peri csirkét!

A peri-peri csirke népszerű portugál fogás, aminek titka a kis méretű erős csilipaprikában rejlik. Az afrikai ördögnek is nevezett különlegesség nem kíméli azt, aki megkóstolja, de éppen ettől lesz annyira érdekes ez a fogás.

Ha épp szezonja van, kukoricát is grillezz mellé.
Ha épp szezonja van, kukoricát is grillezz mellé.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka csirkecombfilé
  • 2 evőkanál (füstös) csilipaszta (vagy Erős Pista és füstöltpaprika-por)
  • 1 evőkanál méz
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint oregánó, frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkén kívül minden hozzávalót alaposan dolgozz össze, majd jól forgasd át benne a húsokat. Ha ezzel megvagy, adj a húsoknak szobahőmérsékleten legalább egy órát a keverékben, majd grillezd meg a szeleteket. Sáfrányos-újhagymás rizzsel a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek