Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka csirkemell vékony csíkokra vágva
- 1 kisebb fej vöröshagyma felcsíkozva
- 0.5 darab körte felcsíkozva
- 2 ek. szezámolaj
- só és bors ízlés szerint
- 5 ek. szójaszósz
- 2 ek. porcukor
- 3 ek. mirin
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A pác elkészítéséhez a fokhagymát, a hagymát és a körtét konyhai robotgépben törd össze, majd tedd egy tálba. Add hozzá a szóját, cukrot, 5 evőkanál vizet, szezámolajat, mirint és borsot, és jól keverd össze. Pihentesd benne a csirkét legalább egy órán át, majd forró zsiradékban süsd készre a csíkokat. Saláta helyett sült tojással, rizzsel és kimchivel is nagyon finom.
Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.
Tovább olvasom