A sajttorta és a brownie találkozásából csak egy még náluk is finomabb végeredmény születhet!

Mivel mindkettőt imádjuk, nem mulasztottuk el kipróbálni a két süti kombinációját, és nem is bántuk meg. Ha egy kevés áfonya is kerül bele, legalább azzal vigasztalhatod magad, hogy volt benne egy adag vitamin is. A bogyós gyümölcsök mellett az ananász is nagyon jól illik hozzá.

Elég, ha kakaóporral szórod meg a tetejét.
Elég, ha kakaóporral szórod meg a tetejét.sdstockphoto

Hozzávalók

A browniehoz

  • 25 deka puha vaj
  • 25 deka étcsoki felolvasztva
  • 1 csapott teáskanál
  • 4 darab tojás enyhén felverve
  • 1 adag ristretto
  • 25 deka cukor
  • 30 g kakaópor
  • 2 marék tejcsokipasztilla

A sajtos réteghez

  • 300 g natúr krémsajt
  • 100 g porcukor
  • 2 darab tojás
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • sós karamelldarabok, gyümölcsök ízlés szerint
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 nagy evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a brownie száraz hozzávalóit egy tálban, a többi szükséges alapanyagot egy másikban. Forgasd össze a két keveréket, és tedd a forró sütőbe 10 percre.

Közben dolgozd össze a sajtos réteg hozzávalóit, és tegyél a sütőbe egy forró vízzel teli tepsit. Kanalazd a krémet a sütire, és a gőzben süsd készre 35 perc alatt. Csak teljesen hidegen szeletelhető. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek