Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

A kecskesajtot ne hagyd ki a tetejéről.
A kecskesajtot ne hagyd ki a tetejéről.Fotó: Alleko

Hozzávalók:

  • 300 g arborio rizs
  • 1 deci fehér- vagy rozé bor
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors
  • 2 kisebb darab főtt cékla pürésítve
  • 6 deka kecskesajt (a tetejére)
  • 1 liter alaplé
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zúzott fokhagyma
  • friss petrezselyem vagy kapor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén forgasd néhány percig a rizst és a fokhagymát, majd öntsd fel a borral. Ha elpárolgott, folyamatos keverés mellett, adagonként főzd készre az alaplében, majd ízesítsd és keverd el benne a céklát. A tetejére mozsolt kecskesajttal és friss kaporral vagy petrezselyemmel tálald. 

A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom
A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom

Rozmaringgal, de akár vaníliával is készülhet a savanyított cékla, mindkettő egyedi, különleges aromát ad neki. A mellé kínált húst már nem is nagyon kell fűszerezned, elég, ha sózod és borsozod, majd narancsot, rukkolát és egy egyszerű öntetet halmozol mellé a tányérra.

Tovább »

Még több recept

Szerecsendiós-vaníliás narancsos sajttorta – a hideg és meleg napokon is tökéletes hétvégi desszert

A sajttortával nem lehet tévedni, és ha már unod a jól ismert változatokat, készítsd el ezt a fűszereset. A délutáni cappuccinód mellé nincs is tökéletesebb kísérő.

március4., 10:59

Céklás bulgur kecskesajttal – köretként és salátának is tökéletes

A világ egyik legegyszerűbben összedobható finomsága ez a céklás-kecskesajtos változat, amit köretként és salátaként is elkészíthetsz. Mutatjuk, hogyan!

2020. január16., 09:20

A csirkesült még izgalmasabb ezzel a tejszínes-kapribogyós szósszal

A sós csirkefalatok mellett remek ez a sűrű, gazdag, tejszínes szósz, amit a kapribogyó tesz izgalmassá. Köretnek frissen kifőtt, gyúrt tésztát és paradicsomsalátát tálalj mellé.

március5., 11:20

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

2020. szeptember20., 06:04

Kóstoltad már tésztaételekben a kapribogyót? Mutatunk egy remek receptet!

Rengeteg sós fogásban működik jól a savanykás kapribogyó, főleg akkor, ha egy-két édeskés falatot is bele tudsz csempészni a tökéletes harmónia érdekében. Bizonyítékképp ezt a remek, vega tésztát hoztuk.

március5., 11:52

Télen is készíthetsz csatnit, ez a karácsonyi céklás-narancsos változat jól feldobja a sülteket

Nem csak nyáron érdemes belevágnod egy gyors csatni készítésébe, télen is megéri, mert vajas pirítóson, csirkemellszeleteken és akár egzotikus ragukban és salátaöntetek hozzávalójaként is finom lesz.

2020. december27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.