
Hozzávalók
- 300 g arborio rizs
- 1 deci fehér- vagy rozé bor
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- 2 kisebb darab főtt cékla pürésítve
- 6 deka kecskesajt (a tetejére)
- 1 liter alaplé
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál zúzott fokhagyma
- friss petrezselyem vagy kapor a tetejére
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén forgasd néhány percig a rizst és a fokhagymát, majd öntsd fel a borral. Ha elpárolgott, folyamatos keverés mellett, adagonként főzd készre az alaplében, majd ízesítsd és keverd el benne a céklát. A tetejére mozsolt kecskesajttal és friss kaporral vagy petrezselyemmel tálald.

Rozmaringgal, de akár vaníliával is készülhet a savanyított cékla, mindkettő egyedi, különleges aromát ad neki. A mellé kínált húst már nem is nagyon kell fűszerezned, elég, ha sózod és borsozod, majd narancsot, rukkolát és egy egyszerű öntetet halmozol mellé a tányérra.
Tovább olvasom