A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

Kókuszcsipsszel és tejszínnel érdemes díszítened.
Kókuszcsipsszel és tejszínnel érdemes díszítened.Fotó: modesigns58

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 darab lila hagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 deci zsíros kókusztej
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 deci tejszín
  • 3 deci alaplé
  • 2 darab cékla felkockázva
  • 5 deka kókuszcsipsz (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékében puhítsd meg a hagymát, majd pirítsd vele néhány percig a céklát. Öntsd a keverékhez az alaplevet és főzd kis lángon, amíg a cékla megpuhul. Közben melegítsd össze a kókusztejet a tejszínnel, és ha a zöldség elkészült, add hozzá, és egy turmixban keverd krémesre a levesalapot. Ha ezzel megvagy, ízesítsd és tálald kókuszcsipsszel a tetején.

A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom
A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom

Rozmaringgal, de akár vaníliával is készülhet a savanyított cékla, mindkettő egyedi, különleges aromát ad neki. A mellé kínált húst már nem is nagyon kell fűszerezned, elég, ha sózod és borsozod, majd narancsot, rukkolát és egy egyszerű öntetet halmozol mellé a tányérra.

Tovább »

Még több recept

Medvehagymás karalábéleves – könnyű, diétás tavaszi fogás, amit gyorsan összedobsz

Ha te is szereted a könnyű, tavaszi leveseket, ezt az édeskés-fokhagymás medvehagymásat mindenképpen kóstold meg. Egy nagy adag csipetkével önálló fogásként is megállja a helyét.

április7., 12:52

A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

május3., 12:52

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

május12., 12:52

Csirkemájpástétom almás-sáfrányos raguval

Egy gyors pástétom, amihez remekül illik az almás ragu, sőt, azzal lesz csak igazán olyan, mintha egy menő étteremben rendelted volna.

június15., 10:24

Mexikói vegán saláta

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

június12., 10:24

Karfiolos tészta

…És ha ebben a változatban megunod, készítsd el a mandulás-brokkolis verziót is. Akármelyiket is választod, egy nagy adag friss petrezselyem és snidling nem hiányozhat a tetejéről.

június11., 10:52

Mustra