A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

Kókuszcsipsszel és tejszínnel érdemes díszítened.
Kókuszcsipsszel és tejszínnel érdemes díszítened.Fotó: modesigns58

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 darab lila hagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 deci zsíros kókusztej
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 deci tejszín
  • 3 deci alaplé
  • 2 darab cékla felkockázva
  • 5 deka kókuszcsipsz (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékében puhítsd meg a hagymát, majd pirítsd vele néhány percig a céklát. Öntsd a keverékhez az alaplevet és főzd kis lángon, amíg a cékla megpuhul. Közben melegítsd össze a kókusztejet a tejszínnel, és ha a zöldség elkészült, add hozzá, és egy turmixban keverd krémesre a levesalapot. Ha ezzel megvagy, ízesítsd és tálald kókuszcsipsszel a tetején.

A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom
A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom

Rozmaringgal, de akár vaníliával is készülhet a savanyított cékla, mindkettő egyedi, különleges aromát ad neki. A mellé kínált húst már nem is nagyon kell fűszerezned, elég, ha sózod és borsozod, majd narancsot, rukkolát és egy egyszerű öntetet halmozol mellé a tányérra.

Tovább »

Még több recept

Kapribogyós lazac: könnyű és izgalmas mediterrán fogás

Grillezz mellé cukkinit, vágj apróra aszalt paradicsomokat, készíts egy könnyű, fűszeres öntetet olívaolajjal, és már meg is van a tökéletes köret a percek alatt elkészült vacsorád mellé.

március6., 10:40

Ez a toszkán virslis-kolbászos leves nyaralás nélkül is nyári hangulatba hoz

Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.

január1., 06:04

A csirkesült még izgalmasabb ezzel a tejszínes-kapribogyós szósszal

A sós csirkefalatok mellett remek ez a sűrű, gazdag, tejszínes szósz, amit a kapribogyó tesz izgalmassá. Köretnek frissen kifőtt, gyúrt tésztát és paradicsomsalátát tálalj mellé.

március5., 11:20

Hagymaleves ciderrel és sajttal – egészen különleges aromát ad neki a két extra hozzávaló

A hagymalevest bármelyik formájában szeretjük, naná, hogy ebben a ciderrel pimpelt változatban is kipróbáltuk. Pénztárcabarát sajtmentő fogás, amihez bármelyik, hűtőben árválkodó sajtcsücsök klasszul illik.

február3., 06:04

Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

február3., 06:04

Ez a tejszínes lencse-répa leves tökéletes téli vacsora

A répaleves neve nem hangzik valami jól, de édeskésen, tejszínnel és rozmaringgal mindjárt isteni fogás lesz belőle. Ha egy kicsit gazdagabban tálalnád, alaplében puhíts mellé egy adag lencsét, és tálaláskor kanalazd a közepére.

február3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.