Grillzöldségek fetával és kuszkusszal – könnyű, görög hangulatú köret

Ha máris hiányzik a nyár, ezt a klassz köretet próbáld ki néhány szelet mézes-fűszeres halloumi sajt mellett. Ha még izgalmasabbra szeretnéd, egy marék mazsolát is adj a salátához, de akár fekete olívával is tuningolhatod.

Fetával az igazi.
Fetával az igazi.Fotó: Vladislav Nosick

Hozzávalók 2 személyre:

A zöldséghez

  • 2 kisebb darab lila hagyma
  • 2 kisebb darab cukkini vastagon felszeletelve
  • 1 darab padlizsán vastagon felszeletelve
  • 1 darab piros kaliforniai paprika felszeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

A kuszkuszhoz

  • 300 g kuszkusz
  • 300 ml alaplé
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 1 evőkanál fehér balzsamecet
  • 200 g feta összetörve
  • só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Kend be olajjal a besózott, beborsozott zöldségeket, majd süsd még félig ropogósra a szeleteket egy faszenes vagy kontaktgrillben. Vágd mindegyiket falatnyi darabokra.

A kuszkuszt puhítsd meg lefedve a forró alaplében, majd keverd el az ízesítőivel, végül a zöldségekkel. Ha még izgalmasabbra szeretnéd, egy marék mazsolát is adj a salátához.

Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?
Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?

Lehet minden másnál gyorsabb köret, önálló étel, de akár édesség is. A kuszkusz az arab világ rizse.

Tovább »

Még több recept

A mentaszósz minden vörös hús mellett príma, így készítheted el a legegyszerűbben!

Ne gondold, hogy csak a bárány mellett lesz finom, nyugodtan tálald bármelyik sült mellé egy kevés burgonyapürével és gravyvel.

október23., 06:04

Csirkemelles szendvics olívás fetakrémmel – hamburger görög hangulatban

Minden hamburger és szendvics tökéletes fogás akkor, ha az ember kísérletező kedvű és kreatív hangulatban van. Ebbe a görög változatba nálunk egy kis csokor, apróra vágott citromfű is került.

augusztus5., 06:04

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

október24., 06:04

Csirkével és anélkül is príma: körtés kuszkusz rukkolapestóval

Ha már mutattunk egy jó rukkolapesto-receptet, arra is van néhány tippünk, hogyan érdemes felhasználnod. A kicsit unalmas kuszkuszt például klasszul feldobja, ami után húsevőknek csirkével, vegáknak fahéjas grillezett padlizsánnal és egy kevés mazsolával érdemes tálalnod. A friss, édeskés körte jól kiegészíti a fűszeres pesto ízét.

augusztus30., 06:04

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

Narancsos rizstorta – narancsos étcsokoládészósszal még finomabb

Édességek is készülhetnek rizsből, és ha szereted a rizskochot vagy gyümölcsrizst, ezt a klassz tortát is érdemes kipróbálnod. Télen mézeskalácsfűszerekkel és aszalt gyümölcsökkel dobd fel.

október24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.