Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Ősszel annyi dolgunk van, hogy felkészüljünk a hideg hónapokra egy-két jó sorozattal, könyvvel és minél több vitaminnal. Utóbbihoz klassz segítség ilyenkor a cékla, amit érdemes minél több fogásba belecsempésznünk, hogy szervezetünk is raktározhasson némi vitamint a legfázósabb napokra. Ha elkészült, köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.
Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.Fotó: alvarez

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 kisebb darab hagyma felszeletelve
  • 1 nagyobb darab padlizsán felkarikázva és félbevágva
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 400 gramm főtt vörösbab
  • 400 gramm főtt lencse
  • 5 deka vaj
  • 2 darab főtt cékla felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom, kakukkfű
  • 3 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, sózd és borsozd, majd tedd félre.

A hagymát puhítsd meg az olajon, a padlizsánt fűszerezd és egy kis olajjal megkenve puhítsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben. Grillezd meg kissé a befűszerezett céklát is, add a hagymához a padlizsánnal és a vajjal együtt. Süsd néhány percen át a keveréket a cukkinivel, majd mehet hozzá a bab és a lencse is. 

A végén add a forró keverékhez a babot, a lencsét, majd a paradicsomot, a rukkolát és fűszerezd, ha még szükséges. Sült édesburgonyával és salátaként is tökéletes. 

 

A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább »

Még több recept

Ez a reggeli zabos-céklás smoothie másnaposságra is tökéletes

Egy kevés citrom és narancs is került bele, hogy pótold a vitaminokat, és a zabot sem hagytuk ki, hogy jó sokáig eltelítsen ez a klassz reggeli ital.

január3., 06:04

Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

február26., 06:04

Tojásos-sajtos csónakok – klassz hétvégi reggeli lesz belőle

Egy adag gyümölcssalátával vagy smoothie mellett szeretjük a legjobban ezt a klassz reggelit, amit mindig összedobunk, ha a rántotta és a tükörtojás már unalmas egy kicsit. Hétvégére tökéletes.

február28., 06:00

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

2020. október17., 06:08

Próbáld ki a céklahummuszt zöldségekkel, rösztivel és pirítós tetején!

Céklás hummusz sok van, bármelyik változat lehet finom, ám az összes között a legelegánsabb ez a szarvasgombaolajjal készült változat. Vendégvárásra is alkalmas, csak néhány keksz, zellerszár és friss zöldalma kell hozzá.

2020. október16., 06:04

Görög hangulat akár a tél közepén is: citromos mediterrán csirke

Fehérbabbal, kaporral és olívával készíts mellé egy gyors salátát, amihez csak só és néhány csepp lime kell, na és persze fél óra a hűtőben.

február27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.