Hozzávalók
A padlizsánhoz
- 1 nagyobb darab padlizsán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál paradicsompüré
- 4 evőkanál ketchup
- ízlés szerint fahéj, só, bors, füstölt paprika
- 20 deka bivalymozzarella felszeletelve
A csicseriborsóhoz
- 400 gramm főtt csicseriborsó
- 1 teáskanál puha vaj
- ízlé szerint só, zöld bors és friss bazsalikom
Elkészítés:
A csircseriborsót forgasd meg a bazsalikomos vajban, majd sózd, borsozd és tedd tányérokra.
A padlizsánt szeleteld fel és egy kevés olajjal grillezd meg, majd mehet rá a paradicsompüréből, ketchupból, fűszerekből álló szósz, majd a sajt. Olvaszd rá a sajtot a sütőben alacsony hőfokon, szórd meg bazsalikommal, és már tálalhatod is.
Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.
Tovább olvasom