Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve, megfőzve
- 400 gramm főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
- 1 darab gránátalma magjai
- 1 nagy marék rukkola
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint friss vagy szárított bazsalikom
- ízlés szerint só és bors, kurkuma és fűszerpaprika
Az öntethez
- 4 evőkanál majonéz
- ízlés szerint só, rózsabors
- 1 evőkanál gránátalmaszirup
- 0.5 darab biocitrom héja és leve
Elkészítés:
Melegtísd át a forró, bazsalikomos olajban a karfiolt és a csicseriborsót, közben keverd el az öntet hozzávalóit. Ha fűszeresre szeretnéd, adj a zöldségekhez egy kevés kurkumát és fűszerpaprikát is. Ha ezzel megvagy, forgass össze minden szükséges alapanyagot, és tálald mellé az öntetet kis tálkákban.
Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.
Tovább olvasom