A kedvenc zöldségeid ki ne hagyd.Lew Robertson
Hozzávalók
- 25 gramm kesudió
- 4 evőkanál olívaolaj
- 10 deka csemegekukorica
- 1 darab sárgarépa apróra vágva
- 1 darab lila hagyma apróra vágva
- 2 darab zellerszár apróra vágva
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 1 darab kaliforniai paprika apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, füstöltpaprika-por, kömény
- 1 evőkanál csiliszósz
- 15 deka koktélparadicsom apróra vágva
- 40 deka főtt fehérbab
- 30 deka rizs átmostva
- 400 ml zöldségalaplé
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
Elkészítés:
Süsd meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a rizst is. Néhány perc után add hozzá az alaplevet és a paradicsompürét, majd kis lángon, időként kevergetve főzd puhára. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet közben, majd ha kész, fűszerezd és add hozzá az összes szükséges alapanyagot is. A pirított kesudióval a tetején tálald.