Ez a füstös, zöldséges rizs szárnyasok és vörös húsok mellett is tökéletes

Nem állítanánk, hogy a rizs unalmas köret (de), ám annyi biztos, hogy tökéletesen alkalmas szinte bármilyen ízesítésre és fűszerezésre, mert nem fogja elnyomni a vele elkevert zöldségek és fűszerek ízét.

A kedvenc zöldségeid ki ne hagyd.
A kedvenc zöldségeid ki ne hagyd.Lew Robertson

Hozzávalók

  • 25 gramm kesudió
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10 deka csemegekukorica
  • 1 darab sárgarépa apróra vágva
  • 1 darab lila hagyma apróra vágva
  • 2 darab zellerszár apróra vágva
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, füstöltpaprika-por, kömény
  • 1 evőkanál csiliszósz
  • 15 deka koktélparadicsom apróra vágva
  • 40 deka főtt fehérbab
  • 30 deka rizs átmostva
  • 400 ml zöldségalaplé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a rizst is. Néhány perc után add hozzá az alaplevet és a paradicsompürét, majd kis lángon, időként kevergetve főzd puhára. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet közben, majd ha kész, fűszerezd és add hozzá az összes szükséges alapanyagot is. A pirított kesudióval a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek