Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.
Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.Fotó: Brian Hagiwara

Hozzávalók:

  • 1 darab padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 közepes darab sárgarépa apróra vágva
  • 70 gramm lencse
  • 30 gramm vörös lencse
  • 400 gramm bab megfőzve
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 400 gramm apróra vágott, hámozott paradicsom
  • 20 gramm étcsokoládé összevágva
  • ízlés szerint csilipor, oregánó, kömény, füstölt paprika, koriander, fahéj
  • 800 ml zöldségalaplé
  • 0.5 darab lime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a pradlizsánt egészben, a legjobb, ha faszenes grillen sütöd. Tedd félre egy tányérra hűlni, majd húzd le a héját, és távolítsd el a szárát. Kockázd fel, majd tedd félre.

Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és a sárgarépát egy csipet sóval, és alacsony-közepes lángon 15-20 percig pirítsd, amíg a sárgarépa megpuhul.

Hozzáadjuk a padlizsánt, mindkétfajta lencsét, a vesebabot, szójaszószt, paradicsomot, csokoládét, csiliport, oregánót és a többi fűszert. Keverd össze, majd öntsd hozzá az alaplét. Forrald fel, majd kapcsold le nagyon alacsonyra a hőt. Takard le fedővel, és főzd másfél órán keresztül, időnként megkeverve.

Kedvenc vega helyeitek Budapesten
Kedvenc vega helyeitek Budapesten

Sokan vagytok vegák, vagy, akik szeretik a húsmentes konyhát. Szuper éttermeket ajánlottatok nekünk, megmutatjuk, hogy mik a ti kedvenceitek.

Tovább »

Még több recept

Epres fehérbabsüti – csak 6 összetevő kell ehhez az egyszerű, de nagyon finom desszerthez

Egy közepes tortaformához szükséges adag lesz belőle, ami a tapasztalatok szerint pillanatok alatt elfogy.

február8., 11:20

Padlizsán olasz hangulatban – a pizza ízei szinte szénhidrátmentesen

Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.

október9., 06:08

Ez itt a glögg, a svédek isteni forralt bora

Lepd meg a vendégeket idén egy nagy adag svéd forralt borral! Tálalj mellé fahéjas kekszeket és egy nagy tál frissen sült gesztenyét a tökéletesen téli hangulathoz.

december3., 06:04

Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

július23., 06:04

Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

július22., 06:00

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.