Mexikói penne avokádóval – ne csak olasz tésztákban gondolkodj!

Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.

Ha hőálló tálakba teszed, egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére.
Ha hőálló tálakba teszed, egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére.FEDelchot

Hozzávalók 1 személyre:

  • 10 deka teljes kiőrlésű penne
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb darabb (csípős) paprika apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, őrölt kömény
  • 300 gramm konzervparadicsom felkockázva, a levével együtt
  • 20 deka csemegekukorica
  • 1 darab avokádó apróra vágva
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 deci alaplé
  • 1 bögre reszelt sajt (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a tésztát sós vízben 10-12 percig, amíg al dentére fő. Közben közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olajat. Add hozzá a felszeletelt hagymát és borsot, és 10 percig gyakori keverés közben süsd, amíg aranyszínű nem lesz. Keverd hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd add hozzá a paradicsomot, egy kevés vizet, a kukoricát és az alaplevet. Főzd 15 percig. Közben keverd el az avokádót a lime levével és héjával. Kanalazd a tésztát tálakba, tedd rá a szószt, az avokádót, és ha van otthon, akkor friss korianderleveleket is. Ha hőálló tálakba teszed, egy-egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére. 

kapcsolódó Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából
Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából

Elmondjuk, hogyan keltsd életre azt, ami eddig a kukában landolt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

2021. október19., 09:24

Gombás-tökös pite fűszeres tésztakéreggel

Egy remek őszi fogás következik, ami előételként, könnyű vacsoraként, vagy akár egy szelet grillezett karaj mellett is kiválóan megállja a helyét.

2021. szeptember4., 12:52

Heti kedvencünk: sült karfiol édesen és csípősen, narancsos mázzal

Ez a finom, karfiolos fogás kevés kalóriát tartalmaz, és csak egy nagy adag párolt rizst kell főznöd mellé!

január16., 06:24

Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

január17., 06:24

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Ropogós, fűszeres, görög csirkesaláta – kiadós és nagyon finom

Grillezz mellé joghurtos-citromos csirkét, szórd meg fokhagymás krutonnal, és tökéletesen elég lesz vacsorára.

január23., 06:32

Mustra