Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

Egy kevés méz is jól illik bele.
Egy kevés méz is jól illik bele.Fotó: matka_Wariatka

Hozzávalók:

  • 50 deka friss szilva apróra vágva
  • 4 darab aszalt szilva apróra vágva
  • 1 evőkanál levendulavirág összetörve
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors, fahéj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 darab puha körte apróra vágva
  • néhány evőkanál víz, ha szükséges
  • 2 cl konyak
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a hagymát a forró zsiradékok keverékén, majd mehet hozzá a konyak is. Ezek után sorban add hozzá a szükséges alapanyagokat és fűszereket, és lángon főzd addig, amíg besűrűsödik.

Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül
Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

Tovább »

Még több recept

Levendulás sajttorta szilvalekvárral – még egy sütés nélkül készülő, izgalmas desszert

Ha a lekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálinkával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.

július12., 06:04

Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

szeptember10., 06:04

Barack-Cayenne-jalapeno csatni nyárra – baracklekvár helyett

Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.

augusztus12., 06:04

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

szeptember25., 06:04

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

szeptember18., 06:04

Pappardelle pancettával – Nem csak jól hangzik, nagyon finom is!

Ki tud ellenállni a sajt, a pancetta és a vargánya aromájának? Ha biztosara mennél, és garantáltan olyasmit főznél, aminek a végeredményéért mindenki rajong, ezt a gyors, tésztás fogást vesd be!

október23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.