Paradicsomos rizs jó fűszeresen.Rimma_Bondarenko
Hozzávalók 2 személyre
- ízlés szerint rozmaring, kakukkfű, gyömbér, koriander, csili, füstölt paprika, só, bors
- 1 bögre rizs
- 2 bögre alaplé
- 4 darab hámozott paradicsom felkockázva
- 1 közepes doboz paradicsompüré
- 1 kis darab vöröshagyma apróra vágva
- 3 evőkanál étolaj
- 3 darab fokhagyma apróra vágva
Elkészítés:
A hagymákat pirítsd meg az olajon, majd add hozzá a paradicsomokat a fűszerekkel együtt. A rizst néhány perc után add hozzá, és annyi forró alaplevet önts rá, amennyi bőven ellepi. Főzd legalább negyedórán át, majd hagyd lefedve, amíg teljesen megpuhul. Friss korianderrel vagy petrezselyemmel a tetején tálald.