Darált hússal és vega változatban is finom.photokitchen
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 nagyobb darab burgonya
- 0.5 bögre főtt vagy konzervvörösbab
- 0.5 bögre főtt vagy konzervkukorica
- 0.5 darab lime leve és héja
- 1 kis csokor snidling apróra vágva
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál füstös csiliszósz (elhagyható)
- ízlés szerint só, bors, oregánó, fokhagymapor, római kömény
- 1 nagyobb darab avokádó összetörve
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 bögre reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyákat szurkáld meg egy villával, vizezd be kissé és tedd mikróba, amíg megpuhul. Ez mikrótól és teljesítménytől függően legalább 7-10 perc lesz. Közben az avokádóhoz add a lime levét, héját, a snidlinget, majd sót és borsot. A tejfölt keverd el a csiliszósszal és egy kevés sóval. A babot és a kukoricát keverd el és alaposan fűszerezd meg.
Ha megpuhult a krumpli, kend meg egy kevés vajjal, kanalazz rá egy kevés babos ragut, majd olvaszd rá a sajtot. Hideg tejföllel és guacamoléval tálald.