Mexikói töltött burgonya – pofonegyszerű mikrós fogás, ami nálunk extracsípős lett

Nálunk egy kevéske füstös csilipaszta is került a hideg tejfölbe, amit a burgonyák tetejére kanalaztunk végül. Ha bírod a csípőset, ebbe a fogásba bőven fér belőle, ha nem, akkor csak hagyd, hogy egy nagy adag a kedvenc sajtodból ráolvadjon a forró krumplira, és tálald az egészet hideg guacamoléval megpakolva.

Darált hússal és vega változatban is finom.
Darált hússal és vega változatban is finom.photokitchen

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 0.5 bögre főtt vagy konzervvörösbab
  • 0.5 bögre főtt vagy konzervkukorica
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 kis csokor snidling apróra vágva
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál füstös csiliszósz (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, fokhagymapor, római kömény
  • 1 nagyobb darab avokádó összetörve
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 bögre reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyákat szurkáld meg egy villával, vizezd be kissé és tedd mikróba, amíg megpuhul. Ez mikrótól és teljesítménytől függően legalább 7-10 perc lesz. Közben az avokádóhoz add a lime levét, héját, a snidlinget, majd sót és borsot. A tejfölt keverd el a csiliszósszal és egy kevés sóval. A babot és a kukoricát keverd el és alaposan fűszerezd meg.

Ha megpuhult a krumpli, kend meg egy kevés vajjal, kanalazz rá egy kevés babos ragut, majd olvaszd rá a sajtot. Hideg tejföllel és guacamoléval tálald. 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kóstoltad már a krémes burgonyapürét füstös aromákkal?

Csak egy kis változás, mégis hatalmas lesz a különbség. Kedvencünkből mi sosem hagyjuk ki a jó minőségű vajat, ami mellé vagy zsíros tejet, vagy egy kevés tejszínt löttyintünk. Nem ettől lesz egészséges, de sokkal finomabb a hedonista verzió.

2021. március25., 10:44

Ez a baconös dauphinoise tökéletes köret lesz minden sült hús mellett

A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise egy remek, elegáns francia köret. Állítólag XI. Lajos tette népszerűvé a pofonegyszerű finomságot, amit valahol Lyon környékén, egy fogadóban sütöttek meg neki, akkor még zellerből. Akárhogy is volt, mára ezer változata született, amik közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.

2021. március23., 10:24

Citromos-rozmaringos sült burgonya - nyári hangulatú köret mindenféle hús mellé

Egy igazi, nyári köret, ami akkor lesz a legfinomabb, ha van otthon egy kevés füstölt só amit tálalás előtt rászórhatsz a tetejére.

2021. augusztus24., 12:52

Pestós burgonyasaláta – friss paradicsommal és zöldfűszerekkel dobtuk fel

A krumplisalátát vegán majonézzel akár állati eredetű alapanyagoktól mentesen is elkészítheted, majd snidlinggel, petrezselyemmel, sült fokhagymával, de akár gránátalmával és rózsaborssal is tálalhatod. Ebben az olasz hangulatban pedig igazán gazdag és különleges íze lett, ami egy-egy natúr hal-, vagy hússzelet mellett is megállja a helyét.

2021. április11., 10:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Mustra