Mexikói töltött burgonya – pofonegyszerű mikrós fogás, ami nálunk extracsípős lett

Nálunk egy kevéske füstös csilipaszta is került a hideg tejfölbe, amit a burgonyák tetejére kanalaztunk végül. Ha bírod a csípőset, ebbe a fogásba bőven fér belőle, ha nem, akkor csak hagyd, hogy egy nagy adag a kedvenc sajtodból ráolvadjon a forró krumplira, és tálald az egészet hideg guacamoléval megpakolva.

Darált hússal és vega változatban is finom.
Darált hússal és vega változatban is finom.photokitchen

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 0.5 bögre főtt vagy konzervvörösbab
  • 0.5 bögre főtt vagy konzervkukorica
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 kis csokor snidling apróra vágva
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál füstös csiliszósz (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, fokhagymapor, római kömény
  • 1 nagyobb darab avokádó összetörve
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 bögre reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyákat szurkáld meg egy villával, vizezd be kissé és tedd mikróba, amíg megpuhul. Ez mikrótól és teljesítménytől függően legalább 7-10 perc lesz. Közben az avokádóhoz add a lime levét, héját, a snidlinget, majd sót és borsot. A tejfölt keverd el a csiliszósszal és egy kevés sóval. A babot és a kukoricát keverd el és alaposan fűszerezd meg.

Ha megpuhult a krumpli, kend meg egy kevés vajjal, kanalazz rá egy kevés babos ragut, majd olvaszd rá a sajtot. Hideg tejföllel és guacamoléval tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek