Tudtad, hogy a zakuszka a házi pizzán is finom?

Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

Friss paradicsommal és olajban kissé megsült erdei gombákkal teheted még érdekesebbé.
Friss paradicsommal és olajban kissé megsült erdei gombákkal teheted még érdekesebbé.grandriver

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag pizzatészta (a cikk alatt találsz egy receptet)
  • 0.5 üveg zakuszka
  • 10 deka napon szárított olasz sonka
  • 1 kisebb fej lila hagyma kockákra vágva
  • 1 bögre alpesi füstölt sajt lereszelve
  • 1 kisebb csésze olívabogyó felkarikázva
  • 1 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a pizzatésztát, és ezúttal ne pizzaszósszal, hanem zakuszkával kend meg. Arra mehet a hagyma, az olívabogyó, majd a sajt. Tedd a forró sütőbe úgy negyedórára, majd ha elkészült, tálald a sonkával és a friss rukkolával a tetején. Friss paradicsommal és olajban kissé megsült erdei gombákkal teheted még érdekesebbé. 

kapcsolódó Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot
Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

A hagyományos zakuszka erdei gombákkal még finomabb

A gombás zakuszkánál legtöbbször a padlizsán vagy a bab helyett előre megfőzött vagy nyers, ledarált gombát használnak. Az extra hozzávaló lehet csiperke, rókagomba és erdeigomba-keverék is, ami még finomabb, ha egy kevés murok, vagyis sárgarépa is kerül mellé.

2020. augusztus21., 06:04

Jön a húsvét, készíts pizzát a sonka maradékából!

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.

2021. március30., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Szereted a spenótot? Próbáld ki a pizza tetején is fokhagymával és olvadt mozzarellával

Ha van lefagyasztva egy adag pizzatésztád, nincs más dolgod, csak a spenótot egy kevés sajtkrémmel elkeverni, fűszerezni és kedvenc sajtjaid a tetejére olvasztani.

2021. május28., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mustra