Kecskesajtos pizza friss fügével és mozzarellával

Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.

Frissen is finom rajta a füge, de akár rá is sütheted a gyümölcsöket.
Frissen is finom rajta a füge, de akár rá is sütheted a gyümölcsöket.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag pizzatészta
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
  • 7 deka kecskesajt apróra morzsolva
  • 20 deka mozzarella felkarikázva vagy lereszelve
  • 10 deka napon szárított sonka felcsíkozva
  • 4 darab friss füge cikkekre vágva
  • só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a sajtkrémet és a kecskesajtot egy kevés sóval és borssal, majd kend meg vele a pizzalapokat. A mozzarellakarikákat is tedd rá a tetejére, majd süsd készre 10-15 perc alatt a pizzákat magas hőfokon. Ha megsültek, tedd a tetejére a sonkacsíkokat és a fügeszeleteket, és már tálalhatod is. Friss rukkolával a tetején a legfinomabb. 

Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mediterrán karfiolpizza darált hússal és hideg joghurttal

Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.

2021. szeptember1., 10:24

Fügével és pisztáciával még izgalmasabb a zabkása

Friss és aszalt fügével is finom lesz ez a zabkása, ami akkor az igazi, ha minél több ropogós, pirított olajos maggal találkozunk benne, miközben kanalazzuk.

2021. január28., 06:04

Kéksajtos pizza mozzarellával és sült fokhagymával – friss rukkolával a tetején tálald

Ha van a fagyasztóban egy nagy adag pizzatészta, készítsd ezúttal kéksajttal és sült fokhagymával ezt a finomságot. Tálald rukkolával és napon szárított sonkával a tetején.

2021. július15., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Fügés-málnás sütemény egyszerűen – ha van néhány szem friss fügéd, ebben érdemes felhasználnod

Ha épp nincs egy hatalmas fügebokrod otthon, és az áruházban kell beszerezned a fügét, máris érthető, ha nem vagy vele annyira nagyvonalú, hogy hatalmas adag lekvárokat és csatnikat készíts belőle. Erre az esetre a legjobb néhány pofonegyszerű, klassz sütemény, amelyek még finomabbak akkor, ha porcukorból és lime-ból egy citrusos mázat is készítesz a tetejére.

2020. augusztus30., 06:04

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

2021. április7., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek