Ezzel a kagylós-citromos paellával a tengerparton érezthetitek magatokat

Ha az alapanyagokat sikerült beszerezned, a nehezén már túl is vagy.

Tudjuk, hogy nem egy hagyományos fogás, de akinek idén kimarad a tengerpart, annak megérheti egy-egy Spanyolországot idéző, rusztikus és könnyen összedobható vacsora.

Akár duplázhatod is az adagokat.
Akár duplázhatod is az adagokat.Ayotography

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre hosszú szemű rizs
  • 2 bögre halalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 deka tisztított garnélafarok
  • 20 deka fekete kagyló
  • 15 deka friss paradicsom felkockázva
  • a tetejére citromszeletek
  • ízlés szerint só, bors, sáfrány
  • 6 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon, majd alaplében főzd félkészre. Ekkor add hozzá a kagylót és a garnélát, majd, ha megpuhultak, add a keverékhez sorban az összes többi hozzávalót is. Ha már nem túl forró, keverj még egyet rajta, és citrom- vagy limeszeletekkel tálald. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme? Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Csirkés-kolbászos paella – Egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!

Chorizóval és a kedvenc kolbászoddal is működik, és nagyon fontos, hogy a friss zöldfűszereket se hagyd ki belőle.

2020. augusztus15., 06:04

Vegán paella

Ez a fogás éppen elég tartalmas ahhoz, hogy bevesd ebédre vagy vacsorára, de arra is alkalmas, hogy ha húsevőket is vendégül látsz, felcsíkozott csirkemellel is remek fogás készülhessen belőle.

2021. június11., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek