Paradicsomos-halas paella – olasz hangulat egy spanyol fogással

Bontsatok mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is a mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.

A paella szabad műfaj: ne agyald túl a hozzávalókat és a mennyiségeket! Ha a felsorolt hozzávalók közül valamit nem szeretsz, hagyd ki belőle, ha pedig úgy gondolod, hogy a kedvenc alapanyagod illik bele, kóstold meg azzal.

Minél több tengeri herkentyűt adsz hozzá, annál finomabb lesz.
Minél több tengeri herkentyűt adsz hozzá, annál finomabb lesz.amoklv

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 deci alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 szelet tengeri hal meggrillezve, felcsíkozva
  • 1 csokor friss petrezselyem, oregánó, bazsalikom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 7 darab koktélparadicsom apróra vágva
  • 0.5 deci vörösbor
  • 1 kisebb csésze zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor az alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a rizst a többi hozzávalóval és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Ha elkészült, fűszerezd sóval és borssal, majd a legvégén add hozzá a friss zöldfűszereket és néhány citromszeletet. Ha hozzájutsz friss vagy fagyasztott terngeri herketyűkhöz, érdemes azokból is hozzáadnod egy rövid sütés után.

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme? Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ez az olaszos rizssaláta langyosan, jó sok zöldséggel a legfinomabb

Rizsből is készíthetsz salátát, amit akár hidegen, akár langyosan is tálalhatsz. A lényeg, hogy ne maradjon másnapra belőle, mert a főtt rizs könnyen romlani kezd. Ha ezt a fogást készíted el, a salátádnak nem sok esélye marad megérni a másnapot – a balzsamecetes paradicsommal, mozzarellával és rukkolával klassz, könnyű fogás lesz belőle. Ha egy kevés hallal ennéd, egy adag tonhalkonzervet is keverj bele.

2021. április9., 10:24

Gyors, sáfrányos rizskrokett: tökéletes, ha izgalmas köretet keresel

Bármilyen ragu mellett isteni lesz ez a különleges fogás, ami még akkor is nagyon elegáns, ha épp maradék rizsből készült. Egy fűszeres, jó csípős indiai curry például verhetetlen vele.

2021. szeptember26., 10:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek