Paradicsomos-halas paella – olasz hangulat egy spanyol fogással

Bontsatok mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is a mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.

A paella szabad műfaj: ne agyald túl a hozzávalókat és a mennyiségeket! Ha a felsorolt hozzávalók közül valamit nem szeretsz, hagyd ki belőle, ha pedig úgy gondolod, hogy a kedvenc alapanyagod illik bele, kóstold meg azzal.

Minél több tengeri herkentyűt adsz hozzá, annál finomabb lesz.
Minél több tengeri herkentyűt adsz hozzá, annál finomabb lesz.Fotó: amoklv

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 deci alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 szelet tengeri hal meggrillezve, felcsíkozva
  • 1 csokor friss petrezselyem, oregánó, bazsalikom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 7 darab koktélparadicsom apróra vágva
  • 0.5 deci vörösbor
  • 1 kisebb csésze zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor az alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a rizst a többi hozzávalóval és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Ha elkészült, fűszerezd sóval és borssal, majd a legvégén add hozzá a friss zöldfűszereket és néhány citromszeletet. Ha hozzájutsz friss vagy fagyasztott terngeri herketyűkhöz, érdemes azokból is hozzáadnod egy rövid sütés után.

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

A kurkumás rizsgombócok az édes és a sós krémleveseket is feldobják

A paradicsomtól a krémes körtelevesig jó helye lesz leveseidben ezeknek a gombócoknak, amik ráadásul vannak annyira tartalmasak, hogy kiváltsanak egy nyári vacsorát azokon a napokon, amikor inkább csak valami könnyűt ennél.

2020. május24., 06:00

Ezzel a kagylós-citromos paellával a tengerparton érezthetitek magatokat

Ha az alapanyagokat sikerült beszerezned, a nehezén már túl is vagy.

2020. augusztus21., 06:04

Tojásos sült rizs zöldségekkel – vacsorára tökéletes lesz

Ha van otthon egy kevés garnéla vagy más tengeri herkentyűk, azokkal érdemes megpakolnod a tetejét, ha pedig nincs, vegetáriánus vacsoraként is remek ez az egyszerű, tojásos-rizses főétel.

2020. október7., 06:08

Spenótos csicseriborsó-saláta sült fokhagymával

Ha te is szereted a csicseriborsót, akárcsak a spenótot és minden olyan ételt, amik napközben nem nehezítenek el, jó hírünk van. Ez a fogás remekül laktat, mégsem tör majd rád utána a kajakóma.

március4., 08:53

Ez a gyors paella tengeri herkentyűkkel és friss citromfűvel készült

A citromos aromák jól illenek a tenger gyümölcseihez, ahogy egy kevés pikáns kapribogyó sem árt a harmóniának.

2020. augusztus16., 06:04

Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

2020. szeptember24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.