Csirkés-spenótos pásztorpite édesburgonyával és füstölt sajttal

Íme a pásztorpite egy nem hagyományos, de egy kicsit egészségesebb változata.

Ha van egy kis pluszidőd, sajtos besamelt is készíts a húsos és édesburgonyás réteg közé. Nálunk ezúttal expressz változatban készült, még a hús ledarálásának idejét is megspóroltuk. Ha gyorsan kellene valami finom, de nem mindennapos fogás, ezt vesd be!

Gomba is kerülhet bele.
Gomba is kerülhet bele.nata_vkusidey

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 8 darab csirkefelsőcomb-filé
  • 1 nagyobb szál fehérrépa
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 3 marék friss spenót
  • 1 kiló édesburgonya
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 nagyobb darab tojás
  • só, bors, szerecsendió, majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre reszelt cheddar sajt
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg az édesburgonyát és pürésítsd a vajjal, egy fél deci tejszínnel, majd sózd, borsozd és egy kis szerecsendiót (vagy fahéjat) is adj hozzá. Ha lehűlt, dolgozd el a tojással és tedd féle. 

Dobd a forró olajra az apróra vágott vöröshagymát, majd 5 perc után a fokhagymát, a felcsíkozott (vagy akár ledarált) húst és a felkarikázott fehérrépát is. Öntsd alá a bort és az alaplevet, és főzd fedő alatt 10 percen át. Ekkor mehet hozzá egy deci tejszín, só, bors, majoránna, a borsó és a spenót is, és ezzel is főzd 7-8 percen át.

Ha elkészült, kanalazd egy kivjazott jénai aljára, majd arra mehet a sajt és végül a burgonya. A forró sütőben úgy 20 perc alatt el is készül.

Ezért lesz rágós a csirkemell Ezért lesz rágós a csirkemell

Már ha rágós lesz. El is lehet kerülni, mutatjuk, hogyan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

2021. szeptember24., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek