A tengerentúl kicsit őrült fogása: Dr Pepper csirkecombok

Ha imádod a fura hozzávalókat, ezt a csirkés fogást próbáld ki!

A legjobban egy jó kis vajas-tejszínes burgonyapüré illik mellé egy kevés szerecsendióval a tetején.

Amikor már rajta van a szósz, ne kapjon túl nagy hőt.
Amikor már rajta van a szósz, ne kapjon túl nagy hőt.Fotó: DebbiSmirnoff

Hozzávalók:

A húshoz

  • 4 darab csirkecomb (alsó, felső) elfelezve
  • só, bors, olívaolaj

A mázhoz

  • 2.5 deci dr Pepper
  • 1 közepes pohár ketchup
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor és fűszerpaprika (legalább 1-1 kiskanál)
  • 1 evőkanál Worchester-szósz
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál barcbecue-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Kissé olajozd meg, majd sózd és borsozd kissé a húsokat. 

A többi összetevőt keverd el alaposan egymással, és főzd fedő nélkül 8-10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Pácold ebben a húsokat egy darabig, majd tedd a sütőbe, és adj neki legalább 35-40 percet lefedve. Ezek után grillezd őket készre néhány perc alatt, és kend meg a maradék szósszal. Ha extra gyors változatban gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a csirkéket, az utolsó percekben kend meg a szósszal mindegyiket, majd ha elkészültek, forgasd meg az összeset a keverékben, és tálald a kész húsokat krumplival vagy majonézes káposztasalátával. 

 

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

február25., 06:00

Ez az izgalmas mangó-feketebab-kukorica saláta szárnyasok mellett a legfinomabb

Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.

február25., 06:00

Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

február28., 06:00

Ezek a klassz, reggeli burritók forrólevegős sütőben készültek

Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.

február24., 06:04

Ezek a klassz lazacfasírtok hamburgerben és paradicsomos tészta mellett is tökéletesek

Kedvencünk egy adag házi tészta tetején, amihez paradicsomszószt készítünk, majd fekete olívával és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

február28., 06:00

Görög hangulat akár a tél közepén is: citromos mediterrán csirke

Fehérbabbal, kaporral és olívával készíts mellé egy gyors salátát, amihez csak só és néhány csepp lime kell, na és persze fél óra a hűtőben.

február27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.