Vörösborral főtt csirkecacciatore – füstölt paprikával a legfinomabb

Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.

Mi a végén friss olasz fűszerekkel szórtuk meg és házi széles metélt tetején kínáltuk egy kevés limoncellóval készült, mentás limonádéval.

A zöldfűszereket mindig csak a végén add hozzá.
A zöldfűszereket mindig csak a végén add hozzá.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 6 darab csirkecomb kettévágva
  • ízlés szerint só, bors, olívaolaj, Cayenne-bors, pirospaprika, füstöltpaprika-por
  • 3 evőkanál fekete olívabogyó
  • a tetejére friss bazsalikom és oregánó
  • 6 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 fej hagyma felaprítva
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 szál répa
  • 30 deka barna csiperke
  • 1.5 deci vörösbor
  • 20 deka hámozott paradicsom
  • 1 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik serpenyőben süsd meg egy kevés olajon a húsok minden oldalát, a másikban dinszteld meg a hagymákat néhány perc alatt. Ezek után mehet rájuk a többi zöldség is. Néhány perc múlva tedd a zöldségekre a húsokat, és az olívabogyón és a zölfűszereken kívül minden hozzávalót adj hozzá. Főzd úgy 35 percig, majd keved el a zöldfűszerekkel és az olívával, és vedd le a tűzről.

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

A bográcsos egyik legfinomabb változata: vörösboros pörkölt vargányával

Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.

2020. július19., 06:00

Ha már csak egy kevés húsos ragu maradt otthon, készüljön belőle rakott káposzta jó sok tejföllel

A tejföl rengeteg magyar ételt képes új szintre emelni a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott káposzta?

2020. április1., 06:04

Nem tudsz olyat, aki ne szeretné: ilyen a hagyományos csirkepaprikás

Te tudod, mi a különbség a paprikás és a pörkölt között? És számít ez egyáltalán?

2019. október14., 12:13

Tojásos-sajtos csónakok – klassz hétvégi reggeli lesz belőle

Egy adag gyümölcssalátával vagy smoothie mellett szeretjük a legjobban ezt a klassz reggelit, amit mindig összedobunk, ha a rántotta és a tükörtojás már unalmas egy kicsit. Hétvégére tökéletes.

február28., 06:00

Mogyoróvaj-rajongó vagy? Tálald csirkemellel és ananászos raguval!

Ebben a finomságban egy kis szójaszósz, tejszín és ananász dobja fel a mogyoróvajas csirkét.

2020. június11., 06:04

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

február27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.