Barack-Cayenne-jalapeno csatni nyárra – ezt készítsd el idén baracklekvár helyett

Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.

Kicsit csatni, kicsit lekvár, annyi biztos, hogy jól mutat egy sajttál közepén és egy egyszerű kenyérszeleten is.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.Mariha-kitchen

Hozzávalók

  • 4 darab őszibarack meghámozva, felkockázva
  • 4 darab sárgarabarack felkockázva
  • 0.5 darab lila hagyma apróra felkockázva
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab jalapeno felkarikázva
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika apróra felkockázva
  • 2 nagy kanál méz
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só, gyömbér, kurkuma, frissen tört zöld bors
  • ízlés szerint cayenne-bors
  • 1 marék mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel nincs más dolgod, csak a hagymát a forró olajon egy kicsit megpirítani, és 40 perc alatt kis lángon összefőzni a zöldség és gyümölcskockákat a fűszerekkel. Ha szükséges, adj hozzá közben egy kevés vizet, és kavarj rajta néhányat. Ha elkészült, és langyosra hűlt, kóstold meg újra, és ízlés szerint adj még hozzá a hiányzó fűszerekből.

Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Ha csak egy furcsaságnak adsz esélyt idén, válaszd a mangócsatnit!

Nemcsak arra jó, hogy a legegyszerűbb csirke-rizs vagy saláta- grillsajt párost feldobja, de akkor is remek, ha épp vendégek jönnek, és már csak egy hidegtálra van idő. A sajtok, sonkák, kekszek és csonthéjasok között remek lesz ez a fura mártogatós, ami mindegyik falatot izgalmasabbá teszi.

2020. szeptember26., 06:04

Télen is készíthetsz csatnit, ez a karácsonyi céklás-narancsos változat jól feldobja a sülteket

Nem csak nyáron érdemes belevágnod egy gyors csatni készítésébe, télen is megéri, mert vajas pirítóson, csirkemellszeleteken és akár egzotikus ragukban és salátaöntetek hozzávalójaként is finom lesz.

2020. december27., 06:04

Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

2020. szeptember10., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

2020. szeptember20., 06:04

Barack-bacon saláta – sovány húsok mellett a legtökéletesebb

A barack mindenféle hús mellett remek, ebbe a salátába nem is kellett csak egy nagyon kevés bacon ahhoz, hogy tökéletes és még mindig egészséges köretet dobjunk össze az izgalmas páros segítségével.

2021. március18., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek