Barack-Cayenne-jalapeno csatni nyárra – ezt készítsd el idén baracklekvár helyett

Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.

Kicsit csatni, kicsit lekvár, annyi biztos, hogy jól mutat egy sajttál közepén és egy egyszerű kenyérszeleten is.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 4 darab őszibarack meghámozva, felkockázva
  • 4 darab sárgarabarack felkockázva
  • 0.5 darab lila hagyma apróra felkockázva
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab jalapeno felkarikázva
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika apróra felkockázva
  • 2 nagy kanál méz
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só, gyömbér, kurkuma, frissen tört zöld bors
  • ízlés szerint csilipor (Cayenne-bors)
  • 1 marék mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel nincs más dolgod, csak a hagymát a forró olajon egy kicsit megpirítani, és 40 perc alatt kis lángon összefőzni a zöldség és gyümölcskockákat a fűszerekkel. Ha szükséges, adj hozzá közben egy kevés vizet, és kavarj rajta néhányat. Ha elkészült, és langyosra hűlt, kóstold meg újra, és ízlés szerint adj még hozzá a hiányzó fűszerekből.

Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül
Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

Tovább »

Még több recept

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

február28., 06:00

Éleszd fel a tegnapi sültet! Pulykaszeletek fahéjas szilvacsatnival és zsályás gombaraguval

Ez a finomság akkor a legjobb, ha maradt tegnapról egy kis sült hús, amit új ruhában egy kis friss, fűszeres gyümölcsraguval és vajas-zsályás gombafejekkel tálalhatsz.

2019. november27., 11:20

Ha csak egy furcsaságnak adsz esélyt idén, válaszd a mangócsatnit!

Nemcsak arra jó, hogy a legegyszerűbb csirke-rizs vagy saláta- grillsajt párost feldobja, de akkor is remek, ha épp vendégek jönnek, és már csak egy hidegtálra van idő. A sajtok, sonkák, kekszek és csonthéjasok között remek lesz ez a fura mártogatós, ami mindegyik falatot izgalmasabbá teszi.

2020. szeptember26., 06:04

Csípős-fokhagymás garnéla cukkinitésztával – fűszeres finomság, amivel kalóriákat spórolsz

A garnéla is remek a diétádban, hát még a cukkinitészta. Ezek mellett belefér egy adag édes-csípős szósz, egy kevés sajt és akár egy kis puha vaj is ebben a finomságban. Lényegében egy könnyű, meleg saláta ez, amit mediterrán hangulatban készítettünk el.

február28., 06:00

Ezzel a szerecsendiós-mandulás almás süteménnyel biztos sikert aratsz a különlegességek rajongóinak körében

Nem kell bele túl sok szerecsendió, de egy adag egészen különleges lesz tőle. Ha van időd, keverj sajtkrémbe olvasztott fehér csokit és fahéjat, és azzal a tetején tálald.

március4., 10:59

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.