Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

Ha a Pavlova alakja nem lett éppen tökéletes, vágd apró darabokra és készíts tejszínnel és gyümölcsökkel rétegezett pohárkrémet belőle.

Maracujával és vaníliafagylalttal tálald.
Maracujával és vaníliafagylalttal tálald.Roxiller

Hozzávalók

A Pavlovához

  • 6 darab tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet

A tetejére

  • 30 deka őszi- vagy sárgabarack felkockázva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál méz vagy maracujaszirup
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 darab citrom leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlova formját. A barackos réteg hozzávalóit forrald össze és tedd félre hűlni. Ezek után verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak fokozatosan, kanalanként adagold a habhoz.

Add a keverékhez a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a barackos réteget. Maracujával és vaníliafagylalttal a legfinomabb. 

20 poharas desszert, amit imádni fog 20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Grillezett barack-kecskesajt leves – néhány perces nyári finomság

Ha szereted a különleges kombinációkat, mindenképpen próbáld ki a kecskesajt és a nektarin kombinációját. Egy kis csilivel és mézzel még izgalmasabbá teheted a fogást.

2021. július2., 10:24

Tökéletesen összeillenek: őszibarackos avokádósaláta, mézes-joghurtos öntettel

Nagyon jó kombináció az édes őszibarack és a krémes-diós avokádó, amik túlságosan ritkán találkoznak, főleg ahhoz képest, hogy mennyire finomak együtt.

2019. október29., 12:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

2020. július5., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek