Banánszusi – olcsó siker a gyerekbulin, de mi ennek inkább örülünk

Nincs is nagyobb csalás egy klassz banánszusinál, ami a bulik sztárja lehet úgy, hogy azért jóval egészségesebb, mint a csipsz vagy a csokitorta.

Ha még egészségesebben készítenéd, mogyorókrém helyett készíts csokikrémet 2 puha avokádóból, 3 kanál kakaóporból és ugyanennyi mézből. Klassz, csokis hozzávaló, amiről kóstolásra senki számára nem derül ki az a rémes információ, hogy még egészséges is.

Ehhez speckó forma és egy kis idő kell.
Ehhez speckó forma és egy kis idő kell.VankaD

Hozzávalók

  • 6 darab (teljes kiőrlésű) palacsinta vagy tortillalap
  • 6 nagyobb evőkanál növényi vagy hagyományos mogyorókrém, vagy csokikrém
  • 6 darab banán
  • 6 teáskanál tört mogyoró vagy kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Terítsd ki a tortilallapokat, majd kend meg őket a mogyorókrémmel. Arra mehet a kókuszreszelék vagy a mogyoró, majd tekerd fel az egészet a banánnal a közepén. Vágd falatnyi adagokra, és már el is készült a pofonegyszerű vendégváró. Mogyoróvaj-banán kombinációval is működik, felnőtteknek pedig a rumos csokoládé-eper párost érdemes tálalnod.

Miért görbe a banán? Miért görbe a banán?

Íme a válasz egy ezeréves kérdésre.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

2020. augusztus7., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Sajtos rudak – így készítheted el legegyszerűbben nagymama kedvenc vendégváróját

Szinte bármelyik kedvenc sajtod felhasználható ehhez a gyors, sós sütihez, ami mellett akár paprikát, színesbors-keveréket vagy parmezánt is adhatsz a tésztához.

2020. február22., 12:01

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Lepd meg a vendégeket ezekkel a klassz mentolos-csokis falatokkal!

A sajtos rúd és a lekváros linzer örök dzsókerek, de ha idén kockáztatnál egy kicsit, kínáld meg a vendégeket ezekkel a különleges falatokkal.

2020. december11., 06:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek