Az őszibarackokat egy néhány perces forró fürdő után tudod a legegyszerűbben meghámozni, attól ugyanis szinte azonnal lejön a héjuk.
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 3 darab hámozott őszibarack vagy nektarin felkockázva
- 6 deka bacon felkockázva
- 2 közepes darab csirkemellszelet besózva
- avokádó összevágva
- 2 marék jégsaláta
- olaj
- egy kevés feta a tetejére
Az öntethez
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál baracklekvár
- ízlés szerint só, frissen tört rózsabors
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Süsd meg egy kevés olajon a csirkemellszeleteket, majd csíkozd fel és tedd félre. Ha ezzel megvagy, dobd a serpenyőbe a bacont a barackkal, és hagyd sülni 2-3 percig. Közben dolgozd el egymással az öntet hozzávalóit, majd egyszerűen hamozz minden alapanyagot 2 tényérra, és tálald mellé kis tálakban az öntetet.
Nem romlik, nem kenődik, vihetjük strandra, piknikre, kerti partira, meg lehet sütni előző este és még finom is.
Tovább olvasom