Nyári barackos-avokádós saláta csirkével és baconnel

Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.

Az őszibarackokat egy néhány perces forró fürdő után tudod a legegyszerűbben meghámozni, attól ugyanis szinte azonnal lejön a héjuk.

Jól áll neki a bacon és a barackok is.
Jól áll neki a bacon és a barackok is.Fotó: Souders Studios

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 3 darab hámozott őszibarack vagy nektarin felkockázva
  • 6 deka bacon felkockázva
  • 2 közepes darab csirkemellszelet besózva
  • avokádó összevágva
  • 2 marék jégsaláta
  • olaj
  • egy kevés feta a tetejére

Az öntethez

  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • ízlés szerint só, frissen tört rózsabors
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg egy kevés olajon a csirkemellszeleteket, majd csíkozd fel és tedd félre. Ha ezzel megvagy, dobd a serpenyőbe a bacont a barackkal, és hagyd sülni 2-3 percig. Közben dolgozd el egymással az öntet hozzávalóit, majd egyszerűen hamozz minden alapanyagot 2 tényérra, és tálald mellé kis tálakban az öntetet. 

Pénteki süti: az univerzális barackos
Pénteki süti: az univerzális barackos

Nem romlik, nem kenődik, vihetjük strandra, piknikre, kerti partira, meg lehet sütni előző este és még finom is.

Tovább »

Még több recept

Kuszkusz + szárított paradicsom + feta: mediterrán köret, ami gyorsan elkészül

Már csak egy szelet grillezett csirkemell kell hozzá, esetleg egy adag citromos-fokhagymás halszelet, vagy akár mindkettő. Ha épp diétázol, ez a saláta önálló fogásként is megállja a helyét, ha könnyű vacsorát keresel.

március3., 06:00

Fehérbab-tonhal saláta – egy nagy adag oregánóval lesz igazán egzotikus

Jó kis görögös hangulatú salátát hozunk, amiből annak szezonjában soha nem hagyjuk ki a friss kaprot sem. Még egy fogás, amitől nem kopogtat majd a délutáni kajakóma, mégis estig ellát elég energiával.

március3., 06:00

Meleg saláta lencsével, burgonyával és savanykás kapribogyóval

Mediterrán hangulatú fogás, amiből nem hiányzik a hús, főleg, ha pirított vajas bagettszeletekkel és egy kevés fetával a tetején tálalod.

március6., 10:20

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Klasszikus új ruhában: pimpeld a franciasalátát sült pulykával, friss zellerrel és ementálival

Ha szereted a franciasalátát és szívesen összedobnál belőle valamit, ami már vacsorára is teljes értékű fogás, keverd el sült pulykacsíkokkal, sajttal, friss zellerrel és almával.

január29., 06:04

Ezzel a szerecsendiós-mandulás almás süteménnyel biztos sikert aratsz a különlegességek rajongóinak körében

Nem kell bele túl sok szerecsendió, de egy adag egészen különleges lesz tőle. Ha van időd, keverj sajtkrémbe olvasztott fehér csokit és fahéjat, és azzal a tetején tálald.

március4., 10:59

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.