Nagyon nyári desszert: Pavlova grillezett nektarinnal és limoncellóval

Pavlovát készíteni nem nehéz, csak tarts be minden szabályt, és készíts egy olyan gyümölcsből egy különleges ragut, aminek épp szezonja van. Ha egy kevés zöldfűszert és citromlikőrt is adsz hozzá, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

A grillezett nektarin egy kis mézzel és limoncellóval lett még finomabb ebben a desszertben.

Egyedi formázással és különleges gyümölcsökkel ünnepivé varázsolhatod.
Egyedi formázással és különleges gyümölcsökkel ünnepivé varázsolhatod.Joff Lee

Hozzávalók

A Pavlovához

  • 2 teáskanál kukoricakeményítő vagy liszt
  • 6 darab tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 1 nagyobb csipet
  • 1 teáskanál fehérborecet

A tetejére

  • 6 darab nektarin félbevágva
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 2 cl limoncello
  • néhány csepp citromlé

A két réteg közé

  • 1 kis doboz natúr krémsajt
  • 1.5 deci felvert tejszínhab
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 szál vaníliarúd kikapart magjai
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzolj egy sütőpapírra egy akkora kört, amekkora Pavlovát szeretnél. A nektarinokat grillezd meg és az ízesítőivel keverd el egy tálba, majd tedd félre. A tejszínes réteghez keverd el a sajtot a cukorral felevert tejszínhabbal és a vaníliával. 

Verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan kanalanként adagold a habhoz. Ezek után add hozzá a kukoricalisztet és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a tejszínes réteget és a gyümölcsragut. 

20 poharas desszert, amit imádni fog 20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

2020. augusztus9., 06:04

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

2020. augusztus8., 08:11

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek