5 menő cukkinis recept gyors vacsorákhoz

Alacsony a kalóriatartalma, készül belőle kenyér, adhatod a lecsóhoz, kiránthatod és grillezve is remek, mi az? Persze hogy a cukkini, amivel most 5 egyszerű, gyors és könnyű receptet mutatunk!

Kedvencünk a soksajtos, bolognai raguval töltött változat, de arra is van ötletünk, hogyan tudod a rösztiket kissé egészségesebb változatban elkészíteni. Ha még tovább spórolnál a kalóriákkal, olaj nélkül, sütőben készítsd el a zöldséges tócsnikat. 

Durumtésztával készítve izgalmas, nyári fogás lesz ez a tésztasaláta, amihez mindenképpen kell egy kevés citromfű vagy annak híján egy kevés citromhéj a tetejére.

Ha egy nehezebb, tartalmasabb főétel készül ebédre, tökéletes lesz ez a cukkinileves a húsos raguk és grillezett vörös húsok elé.

Ha olasz ragut nem készítenél, vörös- és fokhagymával összesütve is remek a darált hús, de bolognai változatban egy kicsit egészségesebb alternatívája lesz a kedvencüknek.

Parmezánnal is finom: egy-egy nagyobb szeletből akár vega hamburgertis készíthetsz egy kis paradicsomlekvárral és olvadt bivalymozzarellával. 

A tócsnit mindenhogy szeretjük, de nem mindig fogyasztjuk minden lelkiismeret-furdalás nélkül. Ezt látszik megoldani ez a cukkinis változat, amiben az alap egy részét ezzel a kalóriaszegény, egészséges zöldséggel helyettesítettük.

Oszd meg másokkal is!
Mustra