Csirkés panzanella – ennél mutass finomabb és egyszerűbb nyári vacsorát!

A panzanella friss zöldségekkel, kenyérrel és egy kis parmezánnal önmagában is tökéletes, a húsos változatát pedig egyszerű, nyári vacsoraként érdemes bevetned.

Ne csak a csirkében gondolkodj, ha maradt tegnapról néhány szelet sült oldalas, kacsa vagy más húsféle, ami már nem lenne elég önmagában, szeleteld csíkokra és halmozd a klassz, olasz saláta tetejére.

Fekete olíva is mehet bele.
Fekete olíva is mehet bele.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb szelet barna kenyér
  • 2 nagyobb szelet csirkemell
  • 20 deka koktélparadicsom félbevágva
  • 1 darab kígyuborka összevágva
  • só, bors, friss bazsalikom, oregánó és kakukkfű felaprítva
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • olívaolaj
  • 4 evőkanál parmezánforgács vagy reszelt parmezán ( a tetejére)
  • 0.5 darab lila hagyma vékonya felszeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Keverj el néhány kanál olívaolajat a fokhagymákkal, majd készítsd elő a zöldségeket és tedd két tányérra. Fűszerezd meg a keveréket, locsold meg balzsamecettel, az olívaolajjal és szórd meg a parmezánnal. Faszenes grillen néhány perc alatt süsd meg a kissé beolajozott, sózott, borsozott csirkemelleket és a kenyerekeket, majd ha elkészütek, vágd fel falatnyi darabokra és már el is készültél ennek az olasz kenyérsalátának a húsos változatával. 

Ötlet könnyű vacsorára: gyors Waldorf-saláta salátaleveleken
Ötlet könnyű vacsorára: gyors Waldorf-saláta salátaleveleken

Nálunk szárzellerből készült, tejszínesen.

Tovább »

Még több recept

Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

szeptember24., 06:04

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Keleti hangulatban: mentás csicseriborsó-saláta mazsolával

Ha még gazdagabb salátát szeretnél, amit akár egy vega vacsoraként is tálalhatsz, keverj hozzá alaplében puhított kuszkuszt és néhány szelet fahéjjal grillezett padlizsánt.

június27., 06:04

Készítsd el ezt a melegen és hidegen is tálalható salátát kolbászból és csicseriborsóból

Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.

június17., 06:04

Ezt a csípős padlizsánsalátát akár a vörös húsok mellett is bevetheted

Paradicsommal ízesítve tökéletes a padlizsán, és igen, nagyon jól illik hozzá egy kis fahéj és fokhagyma is.

július25., 06:04

Nyári barackos-avokádós saláta csirkével és baconnel

Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.

augusztus8., 08:11

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.