Teszt: így lesz a pizza tökéletes újramelegítés után is

Ki ne kényszerült volna már arra, hogy egy jó betonkemény előző napi pizzával kelljen valamit kezdenie? A helyzet akkor válik nehézzé, ha nem kalapálnunk kell vele, hanem megennünk. Jó ötletnek tűnik ilyenkor a gyors és hatékony mikrózás, de jobb, ha elengeded az első, legeredményesebbnek vélt gondolatot.

A mikrohullámú sütőben minden kiszárad, vajon miért pont a pizza lenne kivétel? Tényleg egy pohár vizet kell mellé tenni és akkor tökéletesen ropogós lesz? Vagy egy nedves papírtörlőbe csavarni annak érdekében, hogy az pótolja az elillanó nedvességet? Esetleg legyen inkább a sütés, gőzölés, vagy hagyjuk a bánatba és rendeljünk egy új adagot? 

Hogyan lesz a legfinomabb a melegített pizza?

Örülhetnek azok, akik mindig is vágytak egy olyan tesztre, amiben arra keresik a választ, hogyan lesz a pizzaszelet élvezeti értéke melegítés után is a régi, vagy legalábbis azt megközelítő. Mi már tudjuk, hogy a létező összes módszer közül, melyik a legígéretesebb, és nem is tartjuk  titokban. 

A PopSci csapata New York-i stílusú, vagyis olaszos, vékony tésztás pizzákat tesztelt. A szabályok szerint a szeletek mindegyike tesztelés előtt 12–48 órát töltött a hűtőszekrényben. 

Rövidítve a módszert és a hosszú tesztelési folyamatot: a legfontosabb, amit tudnod kell, hogy a mikró + pohár módszer éppen annyira nem működik, mint az extra forró és száraz serpenyőben sütés trükkje. A hagyományos sütőben melegítés és a sima mikrózás már egy fokkal jobb, közepes eredményeket hozott, a legjobb módszer pedig a teflonserpenyőben melegítés lett.

Újramelegítéshez a serpenyő lesz a legjobb módszer
Újramelegítéshez a serpenyő lesz a legjobb módszerLauriPatterson / Getty Images Hungary

Eszerint néhány percig alacsony lángon süssük benne a szeletet szárazon, majd öntsünk néhány csepp vizet is a szelet mellé. Fedjük le, és így is adjunk neki egy percet. Így az alja újrasül kissé, a kiszáradt felső részét pedig a gőzzel élesztjük újjá. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Szintén nyerőnek bizonyult az a módszer, amelyben a sütő legmagasabb hőmérsékletén kapott 5 percet a szelet. Erről a tesztelők azt mondják: majdnem olyan jó a végeredménye, mintha friss pizzát ennének. Ha tehát nincs időd vagy kedved serpenyőzni, ezzel a módszerrel is próbálkozhatsz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek