Próbáld ki a cukkinit ezzel az egyszerű, bolognai raguval megtöltve!

Ha olasz ragut nem készítenél, vörös- és fokhagymával összesütve is remek a darált hús, de bolognai változatban egy kicsit egészségesebb alternatívája lesz a kedvencünknek.

Mi háromféle sajttal szórtuk meg, de ez már tényleg extrán hedonista változat.

Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.
Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.Fotó: Nevena Zdravic

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb darab cukkini félbevágva
  • ízlés szerint friss bazsalikom, oregánó, rozmaring, só és bors
  • 40 deka darált sertéshús
  • 1 darab vöröshagyma összevágva
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 kis pohár paradicsompüré
  • 0.5 deci vörösbor
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 4 kisebb gerezd fokhagyma összezúzva
  • a tetejére mozzarella, ementáli és parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a vöröshagymát az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a húst, majd süsd kifehéredésig. Ezek után mehetnek bele a zöldségek, a bor és a paradicsompüré, és ha szükséges, egy kis víz is. Fűszerezd és adj a keveréknek 10 percet kis lángon, fedő alatt. Közben kapard ki az elfelezett cukkinik közepét, és amit kikapartál, vágd fel és tedd a keverékbe. A cukkinihajókat sózd és borsozd, kanalazd bele a ragut, tedd a tetejére a sajtokat és fél óra alatt pirítsd készre a sütőben. Alufólia alatt puhuljon, elég, ha az utolsó 10 percben veszed le a tetejéről. 

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!
10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább »

Még több recept

Cukkinis-fokhagymás fasírt zabpehellyel – hamburgerben is tökéletesek

Egy kevés fokhagymás, rozmaringos majonézzel és szárított paradicsommal különleges hamburgereket dobhatsz össze vele.

június13., 06:04

Fokhagymás paradicsomba töltött bazsalikomos mini húsgolyók

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

június4., 06:04

Hús nélküli töltött cukkinihajók: glutén-, tojás- és cukormentes recept

Gazdag ízvilágú töltött cukkini hús nélkül, csicseriborsóval és kaliforniai paprikával. Alapból gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, de a sajt elhagyásával tejmentesen, vegán verzióban is elkészíthetjük, az elkészült étel ráadásul low carb lesz.

május19., 06:00

Jönnek az ünnepek, ne hagyd ki a stollent

Mindig jólesik egy-egy szelet a németek püspökkenyeréből, ami jó sokáig eláll, klasszul fagyasztható, és a kimaradt reggeli után szuper tízórai lesz belőle egy szelet. Ha az ünnepek sokadik napján nincs kedved más desszertet tálalni, egy adag tejszínnel és őszibarackszeletekkel akkor is megmenti az ebédet.

november28., 06:04

Padlizsán olasz hangulatban – a pizza ízei szinte szénhidrátmentesen

Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.

október9., 06:08

Készüljön idén az ünnepi trifle egy kevés mandulalikőrrel!

Adtunk már néhány trifle-receptet idén is, amit nagyon szeretünk, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekkel is. Itt egy újabb téli, almás és fahéjas változat, amit most kezdőbarát változatban, pudingporral készítettünk el.

december2., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.