Próbáld ki a cukkinit ezzel az egyszerű, bolognai raguval megtöltve!

Ha olasz ragut nem készítenél, vörös- és fokhagymával összesütve is remek a darált hús, de bolognai változatban egy kicsit egészségesebb alternatívája lesz a kedvencünknek.

Mi háromféle sajttal szórtuk meg, de ez már tényleg extrán hedonista változat.

Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.
Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.Fotó: Nevena Zdravic

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb darab cukkini félbevágva
  • ízlés szerint friss bazsalikom, oregánó, rozmaring, só és bors
  • 40 deka darált sertéshús
  • 1 darab vöröshagyma összevágva
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 kis pohár paradicsompüré
  • 0.5 deci vörösbor
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 4 kisebb gerezd fokhagyma összezúzva
  • a tetejére mozzarella, ementáli és parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a vöröshagymát az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a húst, majd süsd kifehéredésig. Ezek után mehetnek bele a zöldségek, a bor és a paradicsompüré, és ha szükséges, egy kis víz is. Fűszerezd és adj a keveréknek 10 percet kis lángon, fedő alatt. Közben kapard ki az elfelezett cukkinik közepét, és amit kikapartál, vágd fel és tedd a keverékbe. A cukkinihajókat sózd és borsozd, kanalazd bele a ragut, tedd a tetejére a sajtokat és fél óra alatt pirítsd készre a sütőben. Alufólia alatt puhuljon, elég, ha az utolsó 10 percben veszed le a tetejéről. 

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!
10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább »

Még több recept

A rántott cukkini ezzel a csavarral lesz igazán világbajnok

Egy-egy nagyobb szeletből akár vega hamburgert is készíthetsz egy kis paradicsomlekvárral és olvadt bivalymozzarellával.

július26., 06:04

A tócsni cukkinivel sokkal egészségesebb és könnyebb fogás

A tócsnit mindenhogy szeretjük, de nem mindig fogyasztjuk minden lelkiismeret-furdalás nélkül. Ezt látszik megoldani ez a cukkinis változat, amiben az alap egy részét ezzel a kalóriaszegény, egészséges zöldséggel helyettesítettük.

július23., 06:04

Ropogós csokis süti – még egy változat a kedvencünkre

Ehhez a pofonegyszerű édességhez szükséged lesz egy adag csokis rizsszeletre, amit persze bármelyik hasonló kedvencedre lecserélhetsz, a végeredmény csak finomabb lesz akkor, ha testre szabod ezt a nagyon egyszerű (nem) sütit.

szeptember18., 06:04

Fokhagymás paradicsomba töltött bazsalikomos mini húsgolyók

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

június4., 06:04

Cukkinis-kecskesajtos pasta primavera – egy főre is könnyen összedobható

Akkor a legjobb ilyet készíteni, ha épp maradt egy-egy kis adag zöldség a hűtőben, amit már nagyon esedékes lenne elhasználni. A szebb részeit add ehhez a tésztához, a kevésbé vállalhatóakból dobj össze egy zöldségalaplevet – a mártásoknál, krémleveseknél szuper hasznát veszed majd.

szeptember16., 06:04

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

szeptember17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.