A tócsni cukkinivel sokkal egészségesebb és könnyebb fogás

A tócsnit mindenhogy szeretjük, de nem mindig fogyasztjuk minden lelkiismeret-furdalás nélkül. Ezt látszik megoldani ez a cukkinis változat, amiben az alap egy részét ezzel a kalóriaszegény, egészséges zöldséggel helyettesítettük.

Most juhtúrós-citromos mártogatóst készítettünk hozzá, de ha a füstölt sajtot jobban szereted, abból olvassz egy keveset a tetejére.

Egy jó hideg mártogatós illik a legjobban mellé.
Egy jó hideg mártogatós illik a legjobban mellé.FoodieMedia

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 darab cukkini lereszelve
  • 2 darab burgonya lereszelve
  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 0.5 bögre (zab)liszt
Recept idők

Elkészítés:

A lereszelt zöldségeket sózd be és tedd félre negyedórára. Ezek után dolgozd össze a többi hozzávalóval és annyi liszttel, hogy egy jól kanalazható masszát kapj. Bő, közepesen forró olajban süsd ki a rösztiket.

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron! 10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Alig kalóriás, mégis különleges köret: cukkinitészta szarvasgombaolajjal

Ha már cukkinitésztával spórolsz a kalóriákon, ne mulaszd el feldobni valami különlegességgel: friss zöldfűszerekkel, szarvasgombaolajjal vagy aszalt paradicsommal. Így még mindig remek tésztaalternatíva, csak sokkal finomabb.

2021. február4., 06:28

Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

2021. október2., 10:44

A rántott cukkini olaszosan lesz a legtökéletesebb

A rántott cukkini hagyományos változatban is remek, de ha csak egy kis darab zöldséged van, turbózd fel sajttal és marinara szósszal, és tálald pirítós tetején, vagy egy nagy adag parmezános-vajas gnocchi közepén.

2021. november26., 09:20

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

2021. május15., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek