Füstölt paprikával és aszalt paradicsommal lesz a legfinomabb ez a padlizsános pulykaragu

Ha épp kihagynád a húst, készítsd el ezt a keleti hangulatú ragut.

Nálunk fűszeres hasábburgonya mellé került, és egy kevés menta-snidling kombó dobta fel a tetejét.

A kelti hangulatú bolognai.
A kelti hangulatú bolognai.Fotó: Philippe Roy

Hozzávalók:

  • 1 kisebb darab padlizsán megtisztítva, felkockázva
  • 30 deka darált pulykahús
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb darab vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 marék aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, fahéj a füstöltpaprika-por
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • egy kevés víz vagy alaplé a keverék alá
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a vöröshagymát a forró olajon néhány percen át, majd egyesével add hozzá az összes többi hozzávalót. Fűszerezd ízlés szerint, egy kevés vizet is önts alá, és fedő alatt kis lángon hagyd puhulni 10 percig. Egy nagy adag petrezselymes-mazsolás kuszkusz tetején a legfinomabb. 

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát
Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

Tovább »

Még több recept

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Ez itt a gyuvecs, te pedig biztosan ismered, ha ettél már lecsót rizzsel vagy burgonyával

A gyuvecs nem más, mint a Balkán egyik legfinomabb húsos-zöldséges egytálétele, ami egy elkészítéséhez használt cseréptálról kapta a nevét.

július30., 06:04

A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Ünnepnap a vegáknak és azoknak, akik gyakrabban ennének valami egészségeset.

2019. október24., 09:20

Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

július23., 06:04

Egyszerű citromos süti – gyömbérrel és szerecsendióval teheted még izgalmasabbá

Nem kell karácsonyra tartogatnunk azt a szokást, hogy a süteményekbe is csempészünk egy-egy kis adag fűszert. A csokisak mellett remek a csili, a gyümölcsösekben a fahéj, a citromhoz pedig a tárkony, a szerecsendió és a gyömbér is jól illik.

szeptember16., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.