Nyári csirkeragu cukkinivel, parmezánnal és citromfűvel

Egyszerű és nagyon nyári fogás készült a fokhagymás csirkefalatokból, ami akkor a legfinomabb, ha a cukkini még ropogós, a zöldfűszerek pedig csak a legutolsó percekben kerülnek a keverékbe.

Ha megadnád a módját, gyúrj házi tésztát mellé, és dobd fel egy kevés szarvasgombás olajjal – erre halmozd a csirkés ragut.

Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.
Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.Joff Lee

Hozzávalók

  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 2 kisebb darab cukkini felkockázva
  • 35 deka csirkecomb felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 csokor friss citromfű felaprítva
  • só és frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vaj és olaj keverékére a húst és a fokhagymát, és kifehéredésig süsd. Ezek után vedd kisebbre a lángot, add hozzá a cukkinit és fűszerezd. Fedő alatt adj így is a keveréknek még 5-10 percet. 

Friss házi tészta tetején, a parmezánnal és citromfűvel megszórva tálald. 

kapcsolódó Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát
Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

2021. szeptember3., 10:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Mustra