Ezerféleképpen felhasználhatod: rókagombamártás majoránnával és fokhagymával

Ezzel az egyszerű szósszal jól feldobhatod a vadhúsokat, szárnyasokat, de még egy nem túl aromás grillezett sajtot is.

Ha még tovább mennél, egy kevés aszalt vörös áfonya is kerüljön a raguba, de ha ezt kihagynád, egy kevés zöldségalaplével felöntve szuper leves készíthető belőle. Ha pedig párolt fehérrépát és borsót keversz hozzá egy kis parmezánnal, gazdag vega egytálétel lesz belőle, amit cékla- vagy édesburgonyacsipsszel érdemes tálalnod.

A bort akár ki is hagyhatod belőle.
A bort akár ki is hagyhatod belőle.Tuned_In

Hozzávalók

  • 35 deka rókagomba megtisztítva, összevágva
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy teáskanál puha vaj
  • ízlés szerint só, színesbors-keverék, majoránna
  • 2 deci zsíros tejszín
  • 1 szál újhagyma apróra vágva
  • 0.5 deci száraz fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat dobd a forró zsiradékok keverékére, majd úgy 5 perc után mehet bele a gomba és a fűszerek is. Egy kevés borral adj neki még 7-8 percet, majd a tejszín maradéka is mehet a keverékhez (ha sűrűbben szeretnéd, egy teáskanál étkezési keményítővel együtt). Langyosan tálalva a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek