Ha még tovább mennél, egy kevés aszalt vörös áfonya is kerüljön a raguba, de ha ezt kihagynád, egy kevés zöldségalaplével felöntve szuper leves készíthető belőle. Ha pedig párolt fehérrépát és borsót keversz hozzá egy kis parmezánnal, gazdag vega egytálétel lesz belőle, amit cékla- vagy édesburgonyacsipsszel érdemes tálalnod.
Hozzávalók
- 35 deka rókagomba megtisztítva, összevágva
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy teáskanál puha vaj
- ízlés szerint só, színesbors-keverék, majoránna
- 2 deci zsíros tejszín
- 1 szál újhagyma apróra vágva
- 0.5 deci száraz fehérbor
Elkészítés:
A hagymákat dobd a forró zsiradékok keverékére, majd úgy 5 perc után mehet bele a gomba és a fűszerek is. Egy kevés borral adj neki még 7-8 percet, majd a tejszín maradéka is mehet a keverékhez (ha sűrűbben szeretnéd, egy teáskanál étkezési keményítővel együtt). Langyosan tálalva a legfinomabb.