Fine dining otthon: házi ibolyaszörp

Önmagában is finom, de jeges, kávés koktélokban, egyszerű fagyikon és salátaöntetbe keverve is sikered lesz vele úgy, hogy közben nem is kellett sokat dolgoznod az extra hozzávaló elkészítésével.

Jeges fagyishakekben is finom ez a különleges szörp, de egy grillezett sajt tetején is elfér belőle egy-egy kanállal.

Néhány szem szedret jégkockaként is használhatsz.
Néhány szem szedret jégkockaként is használhatsz.Roxiller

Hozzávalók

  • 1 liter víz
  • 1 kiló cukor
  • 25 deka ibolyavirág
  • 2 nagyobb darab biolime karikára vágva
  • 1 deka citromsav
  • 1 darab biocitrom karikára vágva

Elkészítés:

Főzd fel a vizet a cukorral, és ha langyosra hűlt, add hozzá a virágokat és a citromot, lime-ot és citromsavat. Hagyd két napot állni, néha kevergesd meg, majd szűrd át és újra felmelegítve töltsd steril üvegekbe.

Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper

Szeretjük a mű ízeket, de azért ez még nekünk is sok volt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek