Hivatalos: eddig áll el a pörkölt a hűtőben

Azért az elég nagy dilemma, amikor van még abból a jó kis bográcsosból, de az ember már éppen nem biztos abban, hogy ezt most jó öltet-e megenni. Nagy a tét: ha még nem romlott meg, akkor jó eséllyel finomabb, mint addig bármikor, ha pedig már nem... hát az is sokáig az emlékezetünkbe vésődhet.

Megkérdeztük a Nébih szakembereit, mi a helyzet pörköltfronton: meddig falhatjuk nyugodtan a hűtőből kivett bográcsost? Hőkezelt hús, vagyis napokig is klasszul eláll a hidegben? Vagy épp a második napon már érdemes gyanakodnunk? Van ennek egyáltalán szabálya, vagy minden esetet egyedileg kell elbírálnunk egy csomó szempont alapján? Itt a legilletékesebbek válasza!

Meddig áll el a pörkölt a hűtőben?

A szakemberek szerint a négynaposra már nem szerencsés rámennünk, akármilyen hosszú is volt az éjszaka, és akármilyen jó ötletnek tűnik is éppen egy nagy adag ragu néhány szeletke kenyérrel. Ha rengeteg maradék van, jobban járunk a fagyasztás-mikrózás párossal. 

A levesek és pörköltek általában 2-3 napig állnak el a hűtőben, fagyasztóban pedig 4-6 hónapig  

– áll a hivatalos állásfoglalásban. 

A fogyaszthatóság egyébként függ az adott étel kiindulási mikrobiológiai állapotától, ezért nagyon fontos, hogy az ételeket minél rövidebb ideig tároljuk szobahőmérsékleten, mert elszaporodhatnak bennük olyan mikroorganizmusok, amelyek megbetegedésekhez vezethetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

Érdemes kisebb adagokra osztani az ételt, több kisebb tárolóedénybe, dobozba porciózni, ezzel is elősegítve a hűtést. A hűtőbe mindenképp lefedve kerüljenek az ételek, az optimális tárolási hőmérséklet +2°C és +5°C közötti. A mélyhűtőben az optimális tárolási hőmérséklet -18°C vagy ez alatti.

És ha már pörkölt és sok maradék – nézd meg, mi mindent készíthetsz maradék pörköltalapból:

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.